начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

мога ли да продам имот,който ми е прехвърлен срещу гледане и

Казуси за недвижими имоти

мога ли да продам имот,който ми е прехвърлен срещу гледане и

Мнениеот гост » 06 Фев 2006, 18:56

Преди 5 месеца баба ми ми прехвърли земеделска земя , цитирам:"... срещу грижите положени досега /=от мен като приобретателка/ и задължение да поеме издръжката и гледането... лично или чрез трето лице,като й осигури нормален и спокоен живот,такъв,какъвто е водила досега-докато е жива" .
При положение ,че и баба ми като прехвърлителка на този имот е съгласна да го продам, как най-точно и бързо да стане това, без да се обременява третото лице купувач?
Възможен ли е вариант да върна имота на баба ми и едва тогава тя да го продаде или това би било възможно само в една сделка,като задължението за гледане и издръжка си остане за мен лично,а не за купувача?
Благодаря предварително !
гост

Мнениеот ззз » 06 Фев 2006, 19:28

Няма пречка Вие самата да продадете имота, той си е Ваш не е обременен с тежести. Задължението Ви да я гледате и издържате не отпада с продажбата.
ззз

Мнениеот Рая » 06 Фев 2006, 21:31

Колегата е абсолютно прав.Задължението Ви за издръжка и гледане не е обвързано с имота,така,че дори и той да бъде отчужден,Вашето задължение си остава!
Рая

Мнениеот maycheto » 06 Фев 2006, 22:52

Обърнете внимание само дали в нотариалния акт не е вписано, че бабата си запазва право на ползване. Ако е така - ще трябва и нейното съгласие.
maycheto
Младши потребител

...мога ли да продам........

Мнениеот гост » 07 Фев 2006, 13:22

Благодаря Ви за полезните и при това експресни отговори!
гост

Назад към Имотни казуси