начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Как да определим цената на наследствен дял

Казуси за недвижими имоти

Как да определим цената на наследствен дял

Мнениеот KondovMarin » 05 Фев 2006, 00:54

Наследих апартамент заедно с друго лице. Неговата част е много малка и искам да му я наплатя. Как да определим цената на тази част - с вещо лице ли? Оценката, направена от вещо лице различава ли се от пазарната цена?
KondovMarin

Мнениеот Пантер » 08 Фев 2006, 14:06

Зависи, ако оценителя на недвижими имоти е подкупен от някой от вас двамата то тогава оценката определено няма да бъде по пазарни цени, тоест или по - ниска или по - висока. Най - добре е погледнете във някой вестник за недвижими имоти и сами да се споразумееете за заплащането. :lol:
Пантер

Мнениеот оценител на имоти » 16 Фев 2006, 12:38

Ако оценката на имот я правя аз се стремя да съм максимално реалистичен/обективен/, тъй като работя в агенция за недвижими имоти. Има някой, хора който разчитат на подкупи, но не мисля че всички сме такива./нали е без това оценката се плаща/ Подкупни са тия отгоре с големите международни проекти и т.н....... то е ясно вижте какви хотели и бизнес сгради вдигнаха за отрицателно време/справка бул."България" -Манастирски ливади и мн. други.
оценител на имоти

Мнениеот KondovMarin » 16 Фев 2006, 22:07

оценител на имоти, kak moga da se svarza s vas, ako ste ot sofia
KondovMarin

Мнениеот minci » 16 Фев 2006, 22:26

Проучете от вестник,напр."Позвънете",има и сайт,имот,намиращ се във Вашия район и със сходни параметри - квадратура,етажност и т.н. на каква цена се предлага за продажба.Знаейки идеалните части на собственост ,много лесно може да определите колко да наплатите на съсобственика си.
minci
Младши потребител

Назад към Имотни казуси