начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

защо да прехвърлям земята?

Казуси за недвижими имоти

защо да прехвърлям земята?

Мнениеот Liyana » 01 Фев 2006, 13:15

Въпроса ми е следният имам земя в/й която искам да учредя право на строеж.строителя, в ползата на които ще го учредя това право иска да му прехвърля 1/3 от земята, защото сега вече имало ново изискване във връзка с изграждането на гаражи?!Първоначалната ми идея беше да си остана аз собственик, а на него да му учредя само правото да строи,а по отношение за изискването за гаражи важи ли и за малки обекти/сградата ще бъде на 4 етажа по 120 квадрата/ и каква връзка има това с искането му да прехвърля собствеността на земята? :)
Liyana

Мнениеот Гост » 01 Фев 2006, 15:33

Az biah vav vashta situazija.
V nikakav sluchi ne mu prehvarliaite zemiata predvaritelno - ami ako ne si izpalni zadaljenijata i ne postroi nisto ili falira?
Гост

otg.

Мнениеот harmaiani » 01 Фев 2006, 20:13

И аз така мисля. Прехвърлите ли му земята, той става изключителен собственик и може да прави с нея каквото си иска. Рано или късно обаче ще Ви се наложи да прехвърлите идеални части от земята съобразно дела на отделните собственици.
harmaiani

Назад към Имотни казуси