начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

спешно - делба на земеделска земя

Казуси за недвижими имоти

спешно - делба на земеделска земя

Мнениеот Лизи » 30 Яну 2006, 23:02

Какви документи се изискват при подялба на наследена земеделска земя? Моля ви отговорете ми спешно е!
Лизи

Мнениеот 6411 » 30 Яну 2006, 23:52

Решение на Общинска служба Земеделие и гори за признаване правото на собственост; Актуални скици - издадени или презаверени преди не повече от 6 месеца; Удостоверение за наследници; Декларации по образец. Изготвя се договор за доброволна делба, подписите на съделителите се заверяват от нотариус; вписва се в службата по вписванията. Не е нахващайте сами а си наемете адвокат - ще ви излезе по-евтино, от колкото да го правите сами, да допускате грешки и т.н.
6411

Мнениеот Лизи » 31 Яну 2006, 15:24

Благодаря много. Ще си наемем и адвокат
Лизи

Мнениеот zam » 31 Яну 2006, 16:50

Абе айде стига с това да си наемеш адвокат... Такива некадърници има!

Мой роднина, например, дал на заем пари и не искал да ме притеснява със оформянето на заема. Решил, че ще иде в местна кантора с нотариус и адвокат. Там страните подписали договора, който им изготвили, нотариална заверка и толкоз. Роднината ми броил няколкото хиляди лева на заемателя. После аз го питам дали онзи /заемателя/му е подписал разписка, че е получил парите-не, не е!
А в договора пише само "заемодателят се задължава да предаде на.....0000лв...". И злочестният ми роднина, до срещата си с мен, бил убеден, че щом е бил при адвокат и си е платил за услугата, че всичко е както трябва! А то не е!
zam

Мнениеот 6411 » 31 Яну 2006, 17:07

Всеки сам прави своя избор - дали да иде при адвокат и ако иде - при кой. Защо ли Вашият роднина не е дошъл при Вас ...
Казах на Лизи какви документи й трябват и толкоз. А съм убедена, че трябва да иде при адвокат. При кой - тя решава
6411

Мнениеот 6411 » 31 Яну 2006, 17:08

Всеки сам прави своя избор - дали да иде при адвокат и ако иде - при кой. Защо ли Вашият роднина не е дошъл при Вас ...
Казах на Лизи какви документи й трябват и толкоз. А съм убедена, че трябва да иде при адвокат. При кой - тя решава
6411

Мнениеот Гост » 31 Яну 2006, 17:28

zam написа:Абе айде стига с това да си наемеш адвокат... Такива некадърници има!

Мой роднина, например, дал на заем пари и не искал да ме притеснява със оформянето на заема. Решил, че ще иде в местна кантора с нотариус и адвокат. Там страните подписали договора, който им изготвили, нотариална заверка и толкоз. Роднината ми броил няколкото хиляди лева на заемателя. После аз го питам дали онзи /заемателя/му е подписал разписка, че е получил парите-не, не е!
А в договора пише само "заемодателят се задължава да предаде на.....0000лв...". И злочестният ми роднина, до срещата си с мен, бил убеден, че щом е бил при адвокат и си е платил за услугата, че всичко е както трябва! А то не е!

Съвети от този род ми приличат на съвети то рода -ако сте болен не отивайте при доктор :wink: Е, въпросът е в това не дали да отидете при доктор, а въпроса е при кой ... така че, всеки сам носи отговорност за действията си!!!
Гост

Мнениеот zam » 31 Яну 2006, 17:35

6411 написа: Защо ли Вашият роднина не е дошъл при Вас ...

Защото има и такива съобразителни хорица, които не злоупотребяват с роднинските отношения, считат въпроса си за не толкова значителен и предпочитат да отнемат времето на чужд човек без да натоварват близкия. Желанието ми бе да подчертая, че макар и помощ да се търси от адвокат, възможно е да се даде повърхностно. Внимателно с избора!
zam

Назад към Имотни казуси