начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Molia za savet

Казуси за недвижими имоти

Molia za savet

Мнениеот Гост » 29 Яну 2006, 14:45

Molia za savet - iskam da pomogna na moi prijatel.

Blizo 8 godini vodi delo stestu stroitelna fitma, kojato e prodala obekti na zeleno i e falirala.Ima si i advokat za zelta.

Az mislia, che podobno delo niama smisal, no tova e drug vapros. Do sega e platil dosta pari. Poslednata suma, kojato plati predi dva meseza e 2000 lv. Vazmojno li e da se otkaje ot deloto i da poiska tezi pari - poslednata suma - obratno?
Гост

Мнениеот Гост » 30 Яну 2006, 12:43

Bi li iskal da mi otgovori niakoi ili vaprosat mi e mnogo tap i bezsmislen?
Гост

Мнениеот Гост » 30 Яну 2006, 12:49

Ако имете предвид, че сумата от 2000 лв., представлява платен адвокатски хонарар, теоретичо е възможно да поискате да ви бъде върната, а дали ще бъде.... :)
Гост

Мнениеот Никой » 30 Яну 2006, 12:52

А защо плаща след като фирмата е фалирала и води дело? И въобще кой на кого плаща? Нещо не разбирам!
Никой

Мнениеот Гост » 30 Яну 2006, 13:48

I az mu zadadoh tozi vapros - zasto vodi delo, sled kato firmata e falirala - Advokata mu ne mu bil kazal, che niama smisal.I taka si varvi s godini.Toi mi razkaza sluchaja, i az iskam da mu pomogna sas savet, zastoto spored men niama smisal ot podobno delo.

2000 lv e niakakva poredna darjavna taxa, dokolkoro razbrah Otedno e honorara na advokata.
Daite mi savet, molia
Гост

Мнениеот Никой » 30 Яну 2006, 14:23

Добре, дай някакви подробности, за какво е делото? Измама ли е, гражданско ли е, за претърпени вреди и пропуснати ползи ли е......?
Никой

Мнениеот Гост » 30 Яну 2006, 15:00

Moga da napisha samo kakvoto znam - ne predpolagah, che niakoi ste mi otgovori i zatova ne sam pitala podrobnosti.
Predi 7 - 8 god. Stroiteliat e prodal apartamenti na zeleno - stroejat e samo na plocha vse oste -Vzel e pari i e faliral - ne prItejava nisto na negovo ime.Mojat poznat e vzal advokat i do sadi za parite, koito e dal togava. Sluchaino stana vapros, che poslednata vnoska kam deloto e bila 2000 lv, a toi e na kraja na finansovite si vazmojniosti.
Az reshih da popitam vav foruma za savet - javno negovijat advokat mu dava greshni saveti.
Dali moje da si poiska obratno pone poslednata vnesena kam deloto suma?

Blagodaria predvaritelno.
Гост

Мнениеот Никой » 30 Яну 2006, 15:13

Има ли договор с фирмата и какъв? И защо внася пари след като съди фирмата, а това май вече го попитах! Абе я по-добре твоя приятел сам да си разкаже случая!
Никой

Мнениеот Гост » 30 Яну 2006, 15:33

Mojat prijatel, za sajalenie, niama kompütar, a i da imashe, niamashe da doide do ideata da popita, dokolkoto go prezeniavam - steshe da prodaljava da si vodi delo s Vjatarni melnizi.

Dobre, pitam za moja informazija - dokolkoto sam chuvala, za da se zavede delo, se prastat niakakvi, darjavni taksi, v zavisimost ot iska.
Tiah imam predvid - no moje i da ne se izraziavam pravilno.
Ako Vi iznerviam, ne mi otgovariaite.Az se opitvah samo da pomogna.
Гост

Мнениеот Никой » 30 Яну 2006, 15:52

Да бе разбирам те! Точно така! Подава се искова молба, като ответник в случая е шефа на строителната фирма. Държавната такса е процент от цената на иска, а предполагам че цената е сумата от направените вноски до момента на завеждане на делото.
Никой

Мнениеот Гост » 30 Яну 2006, 16:04

e,da de - vaprosat mi e - moje li da si iska poslednata taksa obratno ako se otkaje ot deloto, ili platenoto si e plateno - ima li srok i izobsto vazmojno li e?

Podobno delo e bezsmisleno , nali- iskam da znam dali sam prava?

Blagodaria
Гост

Мнениеот Никой » 30 Яну 2006, 16:11

А ако се откаже от делото не може да иска връщане на последната сума, защото няма от кой.
Никой

Назад към Имотни казуси