Здравейте!
Може би вече сте обсъждали този проблем, но не успях да намеря отговор на това, което ме вълнува.
С две думи става въпрос за земеделска земя, която е станала такава след като е излязла от регулация, за което пък научавам едва сега!
От това което прочетох така или иначе се налага да водя дело по чл11, ал.2 от ЗСПЗЗ. Само че след като свърши делото с положителен за мен резултат, ще стигна до втори проблем - чл.19. Тези земи са предадени на Общината и тя е станала собственик, тъй като е изминал 10 годишния срок. Излиза че следва да водя установителен иск за това чия собственост е земята, но пък си мисля има ли смисъл от първото дело тогава? Или правилният начин е да чакам отказ от ОСЗГ въпреки решението на съда и да го обжалвам по чл.14?
Не знам при вас как е , но тук е пълна каша и никой не знае как трябва да се постъпи!
- Дата и час: 25 Ное 2024, 02:11 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Земя, чл.11, ал.2 и чл.19 от ЗСПЗЗ
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Значи със сигурност са изминали 10 години!
Със сигурност Общината е станала собственик, макар че няма акт все още /и те се чудят какво да правят - искат да ги върнат ама не знаят как/.
Този 10 годишен срок - не са ли имали предвид придобивната давност по ЗС? В този смисъл след като става въпрос за двора ми в който цял живот съм си живял и Общината хич дори не го е стопанисвала и управлявала през този срок няма ли при установителен иск да може да се докаже че аз съм си собственик?
Със сигурност Общината е станала собственик, макар че няма акт все още /и те се чудят какво да правят - искат да ги върнат ама не знаят как/.
Този 10 годишен срок - не са ли имали предвид придобивната давност по ЗС? В този смисъл след като става въпрос за двора ми в който цял живот съм си живял и Общината хич дори не го е стопанисвала и управлявала през този срок няма ли при установителен иск да може да се докаже че аз съм си собственик?
- Гост
- 1
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|