начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

СЕЛСКИ ИМОТ БЕЗ ИЗЛАЗ НА УЛИЦА

Казуси за недвижими имоти

СЕЛСКИ ИМОТ БЕЗ ИЗЛАЗ НА УЛИЦА

Мнениеот pi4 » 19 Яну 2006, 13:16

Здравейте.
Селски имот граничи-на юг с улица, на запад и изток-съседи, а на север-селските ниви. През 80-те години майка ми и вуйчо ми си го разделят (има съдебно решение) по оста запад/изток на два равни парцела и парцелът на майка ми остава без излаз на улица.
Тъй като селските имоти станаха модерни, решихме да си построим вила. Но въпросът опира че нямаме излаз на път.
Какви са моите възможности в този случай? Имам ли законово основание да искам от кметството да прекара път до имота ми и ако да по силата на кой закон?
Предварително благодаря за всеки смислен отговор
pi4

Мнениеот Гост » 19 Яну 2006, 14:10

Дали отговорът е смислен ще решите вие!
Най напред вижте в протокола за делба дали няма някъде записано, че за вътрешния парцел няма учредено право за преминаване. Ако няма поискайте промяна на дворищната регулация от общината. Всичсо е по ЗТСУ
Гост

Мнениеот Гост » 19 Яну 2006, 14:42

Според мен не можете да искате от кметството да прокарва път през имота Ви. Нещата са уредени в ЗУТ.
Гост

Мнениеот pi4 » 19 Яну 2006, 15:51

Благодаря на двамата ГОСТИ отзовали се. Заинтригува ме отговора на първия гост. В протокола за делба няма опция за преминаване.
От тук и въпросът: ЩО Е ТО ПРОМЯНА НА ДВОРИЩНАТА РЕГУЛАЦИЯ И КАКВИ КОНКРЕТНИ СТЪПКИ ДА ПРЕДПРИЕМА?
БЛАГОДАРЯ!
pi4

Мнениеот Гост » 19 Яну 2006, 17:23

Anonymous написа:Дали отговорът е смислен ще решите вие!
Най напред вижте в протокола за делба дали няма някъде записано, че за вътрешния парцел няма учредено право за преминаване. Ако няма поискайте промяна на дворищната регулация от общината. Всичсо е по ЗТСУ

Брато, имаш ли идея откога вече не действа ЗТСУ?
Гост

Мнениеот pi4 » 19 Яну 2006, 17:47

Щом законът не действа вече, какво значение има от кога?
Така че въпросът който виси е в сила.
pi4

Мнениеот Гост » 19 Яну 2006, 17:49

Ти като си толко къдрав, кво питаш тука разни въпросчета? Ходи при адвокат да те светне!
Гост

Мнениеот pi4 » 19 Яну 2006, 17:57

Obidi ot smotano advokat4e ne mi se slu6at. Аз съм в Бургас, мястото е до Ловеч, естествено че ще наема местен адвокат, но трябва да зная каква процедура ме чака предварително. Не смятам че е лошо.
pi4

Назад към Имотни казуси