начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

vkarvane na zem. zemya v regulatsia

Казуси за недвижими имоти

vkarvane na zem. zemya v regulatsia

Мнениеот guest » 18 Яну 2006, 22:18

Dali mozhe nyakoi da mi dade suvet kolko dulga i kolko bi mi struvala prtsedurata po vkarvane na zemedelska zemya v regulatsia
Blagodarya mnogo
guest

Re: vkarvane na zem. zemya v regulatsia

Мнениеот Гост » 18 Яну 2006, 22:19

guest написа:Dali mozhe nyakoi da mi kazhe kolko dulga i kolko bi mi struvala protsedurata po vkarvane na zemedelska zemya v regulatsia (IV kategoria)
Blagodarya mnogo
Гост

около година с нормални темпове

Мнениеот Сия » 21 Яну 2006, 19:03

Процедурата трае около една година, ако се движи както трябва и всички си вършат работата.
Относно цената - зависи къде се намира парцелът, колко е голям, какъв му е статутът.
Първата стъпка е да подадете молба до общинската администация по местонахождение, като приложите скици. Кметът трябва да разреши изготвяне на подробен устройствен план. С това разрешение и скицата отивате във ВиК, Електроразпределение и БТК за съгласовка. След това наемате архитектурна фирма, която разработва т.нар. ПУП - подробен устройствен план. Този план отново подлежи на одобрение от експертния съвет по устройството на територията в общинската администрация. След като бъде одобрен, вземате и други документи, нужни за смяната на статута. Ще ви ги дадат в областната дирекция "Земеделие и гори" - в областния град по местонахождение на имота. Сред тези документи са разрешение от Регионалната дирекция по опазване на околната среда и водите, документ от "Напоителни системи", че земята не се напоява с държавен водоизточник и др. След като се снабдите с всички тях, "Земеделие и гори" вземат решение и сменят статута. Плащате си и такса, която отново зависи от това къде ви е имотът и колко е голям. За всеки случай за цялата процедура си подгответе 10 000 лв. Имайте предвид, че след март месец тази година таксите скачат четири пъти.
Честно казано, цялата процедура е ходене по мъките, но ви желая успех!
Сия

Мнениеот Гост » 21 Яну 2006, 23:47

Blagodarya Vi mnogo za izcherpatelniya otgovor. Zemyata se namira v edno Velikoturnovsko selo(12 dka) do regulatsia. Kolko dolu-gore shte mi struva na dekar?
Pak blagodarya mnogo!
Гост

Мнениеот Гост » 23 Яну 2006, 08:25

Anonymous написа:Blagodarya Vi mnogo za izcherpatelniya otgovor. Zemyata se namira v edno Velikoturnovsko selo(12 dka) do regulatsia. Kolko dolu-gore shte mi struva na dekar?
Pak blagodarya mnogo!

Не мога да кажа с точност. Зависи от това каква категория е, колкото е по-ниска категорията, толкова е по-хубава за земеделски цели, а следователно смяната на статута е по-скъпа.
Лично аз за земя трета категория която е около 6 декара близо до едно бургаско село платих такса около 7500 лв., плюс още близо 2500 лв. други разноски - въпросния ПУП, съгласовки и т.н.
Най-добре е да отидете при някой специалист от "Земеделие и гори" и той подробно да ви обясни всичко.
Гост

Назад към Имотни казуси