начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Чл.11, ал.2 от ЗСПЗЗ

Казуси за недвижими имоти

Чл.11, ал.2 от ЗСПЗЗ

Мнениеот Мима » 16 Яну 2006, 16:26

Колеги каква е практиката при Вас по този закон?
Назначава ли се експертиза, която да установи, може ли претендиранта земя да бъде върната в реални граници? В нашият съд това се прави, а според мен не е правилно, тъй като излиза извън предмета на чл.11, ал.2. Освен това така безплатното производство става съвсем платно по този начин. Считам, че е поредното изнудване.
Мима

Мнениеот istinata » 16 Яну 2006, 17:46

Не следва да се изследва това обстоятелство в производството по чл. 11, ал. 2 ЗАП понеже съдът ще установи само дали ищците са имали право да им бъде възстановена земеделската земя и дали са пропуснали срока да искат възстановяване по административен ред. А дали реално може да бъде възстановена или чрез план за земеразделеяне или ще бъдат обезщетени с някои от способите, ередени в ППЗСПЗЗ ще се преценява в административвното производство. Съдът не е компетентен да се произнася по тези въпроси, и инак, според мен, такъв съдебен акт би бил нищожен поради това, че е постановен от некомпетентен орган.
istinata
Младши потребител

Мнениеот Гост » 16 Яну 2006, 18:20

Именно! Благодаря! Вече почнах да си мисля, че не съм в ред!Слава Богу грешката не е в моя телевизор. Обаче върви го обясни на арменския поп! Това се прави от години при нас!
Гост

Назад към Имотни казуси