начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Мошеници се обаждат след обява

Казуси за недвижими имоти

Мошеници се обаждат след обява

Мнениеот Яни » 13 Яну 2006, 11:33

Здравейте. Имах пусната обява в интернет за наеми.
Преди месец ми се обади "Сашо Николов"от тел.0896833243 и с варненски диалект започна ми обяснява да купим и да препродадем бензинови смесители за самолети. Много изгодно. Да съм се обадил на "кап. Димитър Чилов от авиоремонтна база Монтана на тел.0896452519" за да му ги продадем тези бензинови смесители. Отказах.
Преди дни пак ми се обадиха. Този път от анонимен номер, същият глас, но този път беше "Николай Петров" и много по-нагъл. Пак да се обадя на "Капитан Чилов", но телефонът му този път беше 0899400506. "Николай Петров" ми въня десетина пъти, накрая взе да заплашва.
Това организирана престъпна група ли е? Опасни ли са? Към кого да се обърна и какво да направя?
Яни

Re: Мошеници се обаждат след обява

Мнениеот steli_na » 13 Яну 2006, 12:00

Яни написа: какво да направя?

Сменете си телефона и се обърнете за всеки случай към органите на полицията!
steli_na
Потребител

Мнениеот Гост » 16 Яну 2006, 02:22

Това си е вече стара измама. Не се плаши ако не си налапала въдицата няма нищо страшно. Няма и смисъл да си сменяш номера.

На мен ми се обаждаха миналата седмица. Пак същите имена, телефоните не помня, ставаше дума за "бензинови регулатори", които сме щели да купим от Трявна по 120 лв и да продадем на "кап.Чилов" който бил шеф на "авиоремонтна база Монтана" по 320 лв. Аз се правех на балък и записвах всичко... явно добре съм се правел щото "Петров" звъня 5 пъти и настояваше да се обадя на "Чилов" , аз пък му казах той да звънне и така докато се обади Чилов, който ми даде още един мобилем номер и един градски в Монтана. ......

Важното е :

1. Ти да не звъниш да се набутваш.
2. Да запишеш всички "имена" и телефони и да звъннеш на икономическа полиция в твойто РДВР и да им ги дадеш. Те си водят база данни и така телефоните им на тез нещастници вече горят.

3. В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ да не се пускаш в далаверите им. Чиста измама : или ти продават фалшива стока, или няма такъв купувач или пък те ограбват на срещата.....

Миналата година пък звъняха на мой познат за "метални проволки", преди две години пък беше "руски ремъци".
Гост

Мнениеот Гост » 16 Яну 2006, 03:54

Намерих телефоните, на мен са ми дали други :

Николай Петров (обаждащия се) 0885 459877

кап. Димитър Чилов (купувача) 0896 366 444 и 096 300968 Монтана

Орлин Ангелов (продавач) 0885 519546

друга безценна информация : регулаторите са хром-никелови и са руски !!!!
Гост

Мнениеот гост » 16 Яну 2006, 10:08

Anonymous написа:Намерих телефоните, на мен са ми дали други :

Николай Петров (обаждащия се) 0885 459877

кап. Димитър Чилов (купувача) 0896 366 444 и 096 300968 Монтана

Орлин Ангелов (продавач) 0885 519546

друга безценна информация : регулаторите са хром-никелови и са руски !!!!

На времето бяха "ремъци" 8)
гост

Мнениеот Гост » 16 Яну 2006, 19:05

100% измамаа
:!:

имаше здори предаване по ТВ за тези схема
Гост

Мнениеот Яни » 18 Яну 2006, 10:07

Да, веднага се разбира, че са мошеници.
Сега научих, че самолетите работят с керосин, а не със бензин :lol:
Яни

Назад към Имотни казуси