- Дата и час: 25 Ное 2024, 01:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Покупка на жилище в строеж
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Покупка на жилище в строеж
Кои са най-често срещаните злоупотреби от страна на фирмата-продавач при покупка на жилище на етап груб строеж?
- Иванова
1.да не ти довърши апартамента
2. ако го довърши да ти иска още пари за общите части
3. да не ти даде ключдокато не ги платиш
4. да те разиграва с години
5. да си прехвърля правата и задълженията да други фирми УЖ че те ще довършват
6. да не ти изкара акт 16
и много други
добре е много внимателно да гледаш какво съдржание на договора за груб строеж подписваш как ще плащаш вноските и степпента на завършеност.Ако е фирмата е ООД или ЕООД пак внимавай че е ограничено отговорна.
2. ако го довърши да ти иска още пари за общите части
3. да не ти даде ключдокато не ги платиш
4. да те разиграва с години
5. да си прехвърля правата и задълженията да други фирми УЖ че те ще довършват
6. да не ти изкара акт 16
и много други
добре е много внимателно да гледаш какво съдржание на договора за груб строеж подписваш как ще плащаш вноските и степпента на завършеност.Ако е фирмата е ООД или ЕООД пак внимавай че е ограничено отговорна.
- patila
Не съм съгласна в частта за общите части.В момента, в който станеш собственик по никакъв начин/не и законно,разбира се/ не може да те накара да плащаш отгоре на вече платеното.За какво е нотариалния акт, в който е описано всичко подробно. Хубаво е ако се придобива собствеността на "груб строеж" в нотариалния акт да се впише условие за довършителни работи, разрешение за ползване етц...
- Гост
и аз не съм
Разбирам ви че не сте съгласни но ако прочетете темата за акт 16 аз имам точно този случай.Нот.акт в него са и общите имам и договор за довършване без точка за допъ;. плащане и сега без да платя 3000 лв не ми дават ключ като адвоката при който са ключовете ми обясни че парите са за довършване на общите части и това преди 1 год. аз не платих и още нямам достъп така че явно практиката е друга а не както по книгите.
- selia
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|