начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Как се обжалва ПУП?Помогнете ми!

Казуси за недвижими имоти

Как се обжалва ПУП?Помогнете ми!

Мнениеот Георгиева » 27 Дек 2005, 11:22

Здравейте!
Искам да попитам как се обжалва ПУП?Към кого трябва да се обърна?
Става дума за това, че в момента върви промяна на ПУП с който аз съм засегната.Притежавам заведение с редовни документи.Съседите ни искат да си раширят двора, а аз се намирам върху общинска сибственост.В случая Общината може да се разпореди с моя имот, но аз естествено не съм съгласна.Получих уведомително писмо, че предстои изменение на ПУП, който мога да обжалвам в двуседмичен срок.Може ли някой да ми помогне?Благодаря!
Георгиева

Мнениеот Гост » 27 Дек 2005, 12:06

Обърнете се към адвокат
Гост

Мнениеот inzaghi » 28 Дек 2005, 09:50

Ей, тарикат, я си вземи адвокат! Аман от тарикати, у нас всеки 2-ри е такъв...
inzaghi

отговор

Мнениеот Георгиева » 28 Дек 2005, 12:31

За жалост аз не съм "тарикат".Просто помолих, ако някой може да ми даде пример как да формулировам жалбата до Общината.Аз не искам да ми се помага в подробности, знам че тябва адвокат но за по нататък.Благодаря!
Георгиева

Мнениеот Гост » 28 Дек 2005, 15:18

Свестен адвокат не се явява по жалби написани от доверителя им - обикновено последният е оплел конците вече... Материята е сложна за непросветен човек, затова е хубаво адвокат да поеме нещата още от началото. Не вярвам 200 лв., например, да са Ви проблем в случая.
Гост

Мнениеот Гост » 28 Дек 2005, 18:00

inzaghi написа:Ей, тарикат, я си вземи адвокат! Аман от тарикати, у нас всеки 2-ри е такъв...

Май идеята на форума е хората да си помагат, а не да се ругаят.
Гост

Re: Как се обжалва ПУП?Помогнете ми!

Мнениеот Гост » 28 Дек 2005, 18:07

Георгиева написа:Здравейте!
Искам да попитам как се обжалва ПУП?Към кого трябва да се обърна?
Става дума за това, че в момента върви промяна на ПУП с който аз съм засегната.Притежавам заведение с редовни документи.Съседите ни искат да си раширят двора, а аз се намирам върху общинска сибственост.В случая Общината може да се разпореди с моя имот, но аз естествено не съм съгласна.Получих уведомително писмо, че предстои изменение на ПУП, който мога да обжалвам в двуседмичен срок.Може ли някой да ми помогне?Благодаря!

Най-добре се обърнете към опитен архитект, който да провери дали ПУП е изготвен законосъобразно, дали са спазени нормативите - отстояния,градоустройствени показатели, дали са уведомени заинтересованите лица. Не пишете жалби по целесъобразност, защото съдът не може да се произнася по тях.
Гост

Назад към Имотни казуси