начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

даите ми съвет

Казуси за недвижими имоти

даите ми съвет

Мнениеот dilqna » 17 Дек 2005, 20:25

Здравей те ! Казвам се Диляна и уча счетоводство опитвам се да помогна на родителите ми и ще се радвам, ако ми дадеш съвет.Баща ми наследи къща с дворно място през 1994г. От тогава плаща данък на името на дядо ми .През 1998г. е регистриран в данъчно на името на баща ми. Проблема е, че не можим да изкараме нотариален акт поради липсата на ДОПС.10г. се ровим в архива и никаква имформация.Единственото, с което разполагаме е разрешение за строеж на името на дядо.Има ли начин да се изкара нотариален акт.Благодаря!
dilqna

Мнениеот Гост » 17 Дек 2005, 22:55

Здравей, не разбирам какъв е проблемът на името на баща Ви да се издаде констативен нотариален акт, ако баща Ви е единственият наследник на дворното място с къщата. Той се легитимира като собственик с нот.акт на дядо Ви и с удостоверение за наследници, ако нот.акт на името на дядо Ви е само за дворното място, а има построена къща в него и тя е въведена в кадастралната карта или в регулационния план на града(селото) може да поискате удостоверение за търпим строеж за нея на основание параграф 16 от ПЗР на ЗУТ от съответната служба ТСУпо местонахождение на имота и с него пред нотариус да се легитимира баща Ви като собственик на законно построен строеж - къща. Посъветвайте се с нотариус, уредете си час за среща и му представете документите - той ще ви даде компетентно мнение. Плащането на данъци е индикация само ако нотариусът трябва да издаде констативен нот.акт на основание давностно владение и даже тогава не е единствената индикация за това. Поздрави! Посъветвайте се с нотариус.
Гост

Назад към Имотни казуси