начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Отчуждаване на имот на болен от Алцхаймер без попечител

Казуси за недвижими имоти

Отчуждаване на имот на болен от Алцхаймер без попечител

Мнениеот ТТМ » 05 Дек 2005, 17:53

Тъй като не съм специалист по право, моля за извинение, ако термините ми не са много коректни, но имам нужда от компетентно мнение.

Казусът е следният: докато тече процедура за попечителство, болната от Алцхаймер получава известие, че част от земите й ще бъдат отчуждени в полза на държавата (ще се изгражда път).
Тъй като болната не е в състояние да предприеме каквото и да било действие, а попечител не е определен, срокът по уведомлението е изтекъл.

Въпросите ми са:
1. късно ли и е да се предприеме каквото и да било за да се получи посочената в уведомлението сума за земята, ако не е,
2. какъв е редът за получаването й и
3. има ли срок, в който трябва да се получи, тъй като решение за попечителство ще излезе след около 1 мес.

Благодаря предварително на тези, които имат отговор на казуса.
ТТМ

Мнениеот stavrev » 07 Дек 2005, 21:12

Сумата се привежда по банкова сметка на собственика. Никакви действия от страна на последният не са необходими за това,освен посочване на банкова сметка,може би.Ако не се плати в 6-месечен срок чак тогава може да се иска да се отмени отчуждаването.
Обаче ако искате да атакувате заповедта за отчуждаване става доста сложно.Решението за поставяне под запрещение няма обратна сила и трябва да се доказва,че болната е била недееспособна и по време на получаване на това уведомление,което ще доведе до възстановяване на срока за обжалване на заповедта.
stavrev
Потребител

Мнениеот Гост » 08 Дек 2005, 15:32

Ако е за автомагистрала Тракия-няма старшно от Изпълнителна агенция пътища откриват специална сметка, в която превеждат парите.
Гост

Назад към Имотни казуси