Тъй като не съм специалист по право, моля за извинение, ако термините ми не са много коректни, но имам нужда от компетентно мнение.
Казусът е следният: докато тече процедура за попечителство, болната от Алцхаймер получава известие, че част от земите й ще бъдат отчуждени в полза на държавата (ще се изгражда път).
Тъй като болната не е в състояние да предприеме каквото и да било действие, а попечител не е определен, срокът по уведомлението е изтекъл.
Въпросите ми са:
1. късно ли и е да се предприеме каквото и да било за да се получи посочената в уведомлението сума за земята, ако не е,
2. какъв е редът за получаването й и
3. има ли срок, в който трябва да се получи, тъй като решение за попечителство ще излезе след около 1 мес.
Благодаря предварително на тези, които имат отговор на казуса.
- Дата и час: 28 Ное 2024, 16:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Отчуждаване на имот на болен от Алцхаймер без попечител
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Сумата се привежда по банкова сметка на собственика. Никакви действия от страна на последният не са необходими за това,освен посочване на банкова сметка,може би.Ако не се плати в 6-месечен срок чак тогава може да се иска да се отмени отчуждаването.
Обаче ако искате да атакувате заповедта за отчуждаване става доста сложно.Решението за поставяне под запрещение няма обратна сила и трябва да се доказва,че болната е била недееспособна и по време на получаване на това уведомление,което ще доведе до възстановяване на срока за обжалване на заповедта.
Обаче ако искате да атакувате заповедта за отчуждаване става доста сложно.Решението за поставяне под запрещение няма обратна сила и трябва да се доказва,че болната е била недееспособна и по време на получаване на това уведомление,което ще доведе до възстановяване на срока за обжалване на заповедта.
- stavrev
- Потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|