начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

naemateli

Казуси за недвижими имоти

naemateli

Мнениеот mi4ka » 04 Ное 2005, 21:54

Zdravejte.Mnogo bix isla ako mogete da mi kagete kakvo da pravja sled kato v gili6te,koeto imam zapazena nasledsvena 4ast s o6te edin susobstvenik sa se nanesli naemateli,koito givejat ve4e blizo 10 godini v tozi apartament i ne ni pla6tat nikakuv naem i naj vagnoto e 4e njamat podpisan dogovr s nas a s baba mi kojato ne e nikakuv sobstvenik.V momenta te ne gelajat da napusnat gili6teto,sled kato nie pokazaxme dokument za sobstvenost.Te kazvat 4e tova tjax ne gi interesuva i 4e imat podpisan dogovor s babata m/u tjax si.Kakvi sa zakonite v takuv slu4aj i kak e redno da postupime.Predvaritelno Vi blagodarja za okazanata pomo6t.M.Marinova
mi4ka

Мнениеот Гост » 06 Ное 2005, 15:53

побързайте,щом саблизо10 години да не ви изненадат неприятно.можете с иск наневладеещият собственик срещу владеещият несобственик да защитите товасвое право.пред районен съд,по добре отидете при адвокат ще стане лесно.
попитайте ги какъв е договора?ако е занаем можете даискате да се развали последния,защото не са ви плащали наем.да претендирати и претърпени вреди.да си искате ии законната лихва.успех
Гост

Мнениеот dikobraz » 06 Ное 2005, 20:41

ми4, първо бих запитал на какво основание договора на наемателите е с бабата, може би тя е предишен собственик.
второ на какво основание вие сте собственици. може би бабата да ви е продала /приписала/ апт. като е следвало да ви уведоми че има наематели, тогава вие сте се съгласили със ситуацията и навярно с факта че бабата прибира парите.
ако вие сте го придобили с покупка дори и да сте знаели че има наематели вие сте собствениците и вие решавате какво да правите. за да излязат законово първо им връчете нот. покана. а след това си издействайте изп. лист.
ако апт.е с ползване от страна на бабата то тя се разпорежда с него. може тя да живее, може да го дава.
dikobraz

naemateli

Мнениеот mi4ka » 11 Ное 2005, 18:45

Zdravejte.Mnogo,Vi blagodarja za suvetite,no samo iskam da uto4nja 4e as pridobivam po nasledstvo tozi apartament,a dogovora e podpisan ot babata,no tja e napravila darenie na sina si bez klauza/bezvuzmezno/ili,ako trjabva da buda po to4na nejnijat suprug darjava tova gili6te na sina si.Sled negovata smurt sme dvama naslednika,no blizo 10 godini babata ni uverjava6e 4e i tja ima djal v tozi apartament.Sled mnogobrojni dokumenti za sobstvenost,pri vsi4ki instituzii i t.n.stana jasno 4e drugi sobstvenizi osven nas ne figurirat za tozi imot.Otdelen e vaprosa,4e tja e zabludila i naematelite,koito otkazvat pri predpologenie,4e nie predstavjame dokumet za sobstvenost na tozi imot da osvobodjat gili6teto sled kato ne polu4avame i naem ot tjax.Te pokazaxa 4e ima podpisam dogovor m/u tja i babata,no ne e noterialno zaveren i otkazvat da ni dadat tozi nevaliden za nas dogovor.Moge li da se podade galba i kum koja instituzija da se oburnem?Blagodarja,Vi predvaritelno za sudejstvieto.Marinova
mi4ka

naemateli

Мнениеот mi4ka » 21 Ное 2005, 10:09

Zdravejte.Iskam da Vi blagodarq za tova koeto mi napisaxte i dnes s goljam zor se oturvax ot tezi naemateli,koito se okaza 4e ne sa si pla6tali smetkite ot april mesez za voda i parno.No vse pak sum spokojna 4e se oturvaxme ot tqx.O6te vednu6 Vi blagodarq i uspe6en den na vsi4ki. :)
mi4ka

Назад към Имотни казуси