Здравейте, преди 14 години си купихме парцел в регулация, до път под който има основен тръбопровод за питейните нужди на град Шумен. Понеже на около парцела е стръмно специално ходех в общината за да попитам дали парцела не е част от свлачищен район и от там ми отговориха да го купувам спокойно защото не е. После проверихме със съпруга си, че дори имаме доста голям избор на ое място от парцела да строим. Поради липса на време, а може би и средства с течение на времето се отказахме да строим. Сега пацела ни е като поляна. Няколко пъти го ограждахме, но ни крадоха оградата и се отказахме да го ограждаме. През последните месеци няколко пъти машини на ВиК са навлизали в парцела ни изобщо без да ни предупредят и сега 1/3 от парцела ни изглежда като междуселски път. В резултат от голямата авария големите количества вода които са изтекли са предизвикали голямо свличане на земна маса и сега точно до границите с парцела ни има нещо като свлачище. Органи на Гео защита Варна ще извършват сондажи в нашия парцел отново без да ни питат и без който и да е до ни е дал обезщетение. От ВиК имат намерение за извършат значително издълбаване в местото ни може би с повече от 4 метра денивилация и върху повече от 200м2. Има идея местото ни да се укрепи но е възможно и то да бъде ровено на места и оставено така, като в резултат от изкопните дейности свлачището се активира. Как да се защитим. Разбира се не смятам да се противопоставям така, че да оставя 100 000 град без вода. Какъв е цивилизования начин така, че да или Общната или ВиК да купят част от парцела ни или да ни обезщитят или след ремонта да го оставят поне в сегашния вид. Кой е задължен да съблюдава за това. Към кого да се обърна от общината и ВиК тези, които в момента се занимават с това не поемат никаква отговортност и не им пука, че ще навлязат и ровят в частна собственост. Изобщо не ги интересува, че може да имаме други планове. 600 000 отпуснати от Гражсданска защита за това изобщо не стигот до мен ниго, че най потътевш е моя и съседния парцел. Съдседа ми са го обезщитили.
Благодаря
- Дата и час: 28 Ное 2024, 15:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Навлизане на машини на ВиК в частна собственост
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|