Здравейте!
Прегледах доста теми назад, но не открих отговора, който ме интересува.
Ситуацията, в която съм попаднал е следната: След продажба на семеен апартамент на съпругата ми и майка й, купуваме нов апартамент, който ще има 3-ма съсобственици - жена ми, аз и тъща ми. Проблемът е, че тъща ми има още 3 дъщери, които й се явяват преки наследници.
Въпросът ми е: как се процедира при покупката на новия имот, за да избегнем евентуални претенции от сестрите на жена ми към имота след смъртта /да не чува дявола!/ на тъща ми? Пропуснах да спомена, че апартамента се купува с парите от продажбата на техния имот + ипотечен заем, теглен от мен и съпругата ми.
Благодаря Ви предварително!
- Дата и час: 24 Ное 2024, 20:58 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпрос относно онаследяване...
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
bezplatno
След като парите за новата покупка не идват само от вас и съпругата ви, а и от майка й, защо искате дъщерите й да нямат нищо от новия апартамент?Вие давате някаква част за новия апартамент, а искате после да остане само на Вас. Има механизми да бъдете защитен , но аз няма да Ви консултирам безплатно, как да се облагодетелствате за сметка на балдъзите си.Наемете си поне адвокат и му платете като искате всичко само за себе си.
- Гост
Re: bezplatno
Anonymous написа:След като парите за новата покупка не идват само от вас и съпругата ви, а и от майка й, защо искате дъщерите й да нямат нищо от новия апартамент?Вие давате някаква част за новия апартамент, а искате после да остане само на Вас. Има механизми да бъдете защитен , но аз няма да Ви консултирам безплатно, как да се облагодетелствате за сметка на балдъзите си.Наемете си поне адвокат и му платете като искате всичко само за себе си.
Отговарям Ви: Тъща ми е осигурила останалите си дъщери с апартаменти. Но предполагам знаете, че след като започнат да растат децата им, те се досещат за претенции и към имота, който по морално право се полага на единствената останала без апартамент - жена ми.
Разбирам Ви, нямате желание да помогнете, защото мислите, че искам да "изработя" някого. Както Ви обясних, това не е така. И все пак Ви благодаря, че ми отговорихте!
Ако някой има знанията да ми помогне наистина, ще му бъда признателен!
- Гост
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|