Колеги, имам дело за установяване право на собственост върху поземлен имот, находящ се в горския фонд на Язовир Искър.
Но делото ми изведнъж се усложни, след като получихме скица и се установи, че имотът понастоящем не съществува, А Е РАЗПОЛОЖЕН ВЪРХУ ЧАСТ ОТ ТРИ ДРУГИ ИМОТИ ...
в случая би трябвало най-вероятно да направим изменение на иска ?
но какво да претендираме - да му се признаят идеални части от пр.на собстеност върху тези три имота, а после делба?; или пък да бъде постановено решение за възстановяване правото му на собственост върху този имот , заедно с разпореждане за изменение на плана, като в новия план на местността да фигурира и този имот?; а може би пък трябва да бъдат прекарани и пътища около имота ? или пък да бъде обезщетен с имот на друго място?
МОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ МИ, АКО ЗНАЕТЕ КАКВО ДА СЕ НАПРАВИ...
БЛАГОДАРЯ
- Дата и час: 24 Ное 2024, 20:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ЗЕМЯ - СПЕШНО
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Изменение на иска ще трябва да направите по отношение на имотите (конкретизиране с оглед скицата) и евентуално по отношение на страните, ако от скицата е видно, че вашия ответник е някой друг.
Казвате, че водите установителен иск за собственст на земя - горски фонд! Не уточнявате точно по какъв ред го водите този иск - възстановена ли е земята или как?
Помислете си, дали паралелно с установителния иск да не заведете и административно дело за промяна на плана (кадастъра).
Общо взето нещата са ви сложни.
Казвате, че водите установителен иск за собственст на земя - горски фонд! Не уточнявате точно по какъв ред го водите този иск - възстановена ли е земята или как?
Помислете си, дали паралелно с установителния иск да не заведете и административно дело за промяна на плана (кадастъра).
Общо взето нещата са ви сложни.
- Дани
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|