- Дата и час: 24 Ное 2024, 19:49 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Право на строеж -без основание!
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Право на строеж -без основание!
В Нот.акт с който се отстъпва право на строеж не е посочено, че е платена цена за сделката и не е отразено намерение за даряване.Значи ли това,че сделката е нищожна?
- Гост
С нот. акт на мое име е учередено право на строеж.В акта не е посочена цена или намерение за даряване. Продавача води дело за обявяване на акта за нищожен.Цитат от исковата молба-..."Ищеца намира ,че провото на строеж е било отстъпено без основание,доколкото в нот.акт не е посочена цена и не е отразено намерение за даряване,поради което сделките са нищожни"
"Иска е с правно основание чл.26 ал 2 от ЗЗД във връзка с чл.97 ал.1 от ГпК."
В действителност - не съм плащал за правото НО.... с по ранен договор собственика(ищеца) възлага на строител да МУ построи в с ъщия имот сграда срещу задължението от страна на собственика (ищеца) да ми отстъпи правото....след което аз наемам същия строител да извърши строителството и на моята постройка>
В действителност - не съм плащал за правото НО.... с по ранен договор собственика(ищеца) възлага на строител да МУ построи в с ъщия имот сграда срещу задължението от страна на собственика (ищеца) да ми отстъпи правото....след което аз наемам същия строител да извърши строителството и на моята постройка>
- Гост
С нот. акт на мое име е учередено право на строеж.В акта не е посочена цена или намерение за даряване. Продавача води дело за обявяване на акта за нищожен.Цитат от исковата молба-..."Ищеца намира ,че провото на строеж е било отстъпено без основание,доколкото в нот.акт не е посочена цена и не е отразено намерение за даряване,поради което сделките са нищожни"
- Гост
re
Договорът не е нищожен - цената на отстъпеното право на строеж е построеният за собственика на земята обект/и. Възмездността при договорите не означава винаги пари.
- haramiani
- Гост
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|