начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Наследствен земеделски имот

Казуси за недвижими имоти

Наследствен земеделски имот

Мнениеот Гост » 23 Авг 2005, 16:40

Съпругът ми е наследник на земеделски имот /1 дка/ лозе, заедно с още 7 наследника - негови братовчети. Преките наследници - техни родители - са починали. Всички са съгласни този имот да се продаде, с изключение на един от наследниците. Може ли да намери някакво решение на проблема.
Гост

Мнениеот Гост » 23 Авг 2005, 16:50

Може-като му набиете канчето :lol: Сериозно-може всеки от съсобствениците да му предложи да изкупи неговия дял. Ако откаже-може да го продаде на трето лице, извън кръга на съсобствениците. Разбира се, това предлагане трябва дабъде достоверно удостоверено.
Гост

Мнениеот Иван » 23 Авг 2005, 17:24

Защо ли си правя труда да отговарям?.......

Вижте, това не е никакво разрешение. Шестимата могат да продадат своите идеални части, но кой ли ще ги купи, и ще си вкара таралеж в гащите със седмия съсобственик? Чистия вариант е да отидете на съдебна делба. Тогава тъй като имота е неподеляем, ще бъде изнесен на публична продан. Тогава може да го закупи трето лице, или един от съсобствениците при съответните условия, в подробностите на които не ми се навлиза безплатно.
Иван

Мнениеот Гост » 24 Авг 2005, 09:42

Защо ли си мисля, че при публичната продан няма да получат реална цена? А и кога ли ще се случи тя?
Гост

Назад към Имотни казуси