начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

НОТАРИАЛНИ ,,УСЛУГИ"

Казуси за недвижими имоти

НОТАРИАЛНИ ,,УСЛУГИ"

Мнениеот pape » 19 Авг 2005, 16:00

Преди повече от месец, предоставих на нотариална кантора необходимите документи (копия от тях,оригиналите са в архива)за да ми бъде изготвен и вписан нотариален акт за собственост.При предоставяне документите,а и впоследствие винаги от кантората са ми казвапи ,че същите са наред и нот.акт ще ми се изготви,но за да станело по бързо да съм си наел адвокат.Моите въпроси са: Има ли някакъв срок за издаване на нот. акт ?,(това разтакаване не може да е безкрайно) За какво ми е адвокат?-няма да се съдя я.Не е ли в правото и задължението по закон на нотариуса, да извърши всички необходими нотариални действия. Благодаря предварително.
pape

Мнениеот maria_mm » 19 Авг 2005, 16:20

"Чл. 22. Ако му е възложено от страните, нотариусът може във връзка с нотариалните производства да изготвя и да проверява проекти за документи, да дава устни и писмени консултации, да посредничи за изясняване волята на страните, да прави справки, да набавя документи, книжа и други, както и да бъде изпълнител на завещание или управител на имущество."
Та мисълта ми е Вие възложихте ли на нотариуса да ви подготви нотариалния акт ? И по този "нотариален акт за собствениост" , който искате да бъде издаден само Вие ли сте страна?
maria_mm
Младши потребител

Мнениеот pape » 19 Авг 2005, 17:32

Простете за мойта неосведоменост,но факта ,че са приели документите удостоверяващи правото на собственост в/у имота и изразеното от мен желание пред нотариуса за издаване на нот. акт(устно) не е ли акт на възлагане. По отношение на страните,да само аз съм страна.
pape

Мнениеот minci » 19 Авг 2005, 20:55

Ами сменете нотариуса.По принцип той има интерес да Ви напише констативния нотариален акт за собственост и да го завери,тъй като ще вземе двойна нотариална такса,изчислена съобразно данъчната оценка на имота и имайки предвид разпоредбите на тарифата има за таксите ,които следва да вземат.
minci
Младши потребител

Назад към Имотни казуси