начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

наследници при възстановяване на наследство

Казуси за недвижими имоти

Re: наследници при възстановяване на наследство

Мнениеот 02111967 » 28 Фев 2011, 17:24

НА ВНИМАНИЕТО НА ПРЕЖДЕ ГОВОРЯЩИТЕ:
От първи ред – децата на наследодателя и техните низходящи. Преките наследници са децата, а низходящите наследяват по заместване. Извънбрачно родените деца са с еднакви права. Доведените и заварени деца не наследяват.

От втори ред – родителите или преживелият, както и осиновителите.

От трети ред – две подгрупи, в първата подгрупа са възходящите от втора и по-горна степен, като по-близките по степен изключват по-далечните, независимо от коя линия са. Във втората подгрупа са братята и сестрите, както и техните низходящи по заместване.

От четвърти ред – роднините по съребрена линия от трета до шеста степен включително. Този ред наследници се изключва и от съпруга. :D :D :D
Вуйчото може да си ходи само с документчетата :D
Последна промяна 02111967 на 28 Фев 2011, 17:46, променена общо 1 път
02111967
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 28 Фев 2011, 17:26

А, ясно каква била работата, не може да разбере човекът кой е моментът на откриване на наследството... :D
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот 02111967 » 28 Фев 2011, 17:30

Проблем няма човека всичко разбира,просто пуснах една тема за коментар. :D
02111967
Младши потребител

Мнениеот 02111967 » 28 Фев 2011, 17:40

Дами и господа ,не разбрах само в това което ви копирах и качих къде е тъй наречената съпруга в първи ред наследници? :D :D :D :D :D
От първи ред – децата на наследодателя и техните низходящи. Преките наследници са децата, а низходящите наследяват по заместване. Извънбрачно родените деца са с еднакви права. Доведените и заварени деца не наследяват.

От трети ред – две подгрупи, в първата подгрупа са възходящите от втора и по-горна степен, като по-близките по степен изключват по-далечните, независимо от коя линия са. Във втората подгрупа са братята и сестрите, както и техните низходящи по заместване.

От четвърти ред – роднините по съребрена линия от трета до шеста степен включително. Този ред наследници се изключва и от съпруга.
Вуйчото може да си ходи само с документчетата
Последна промяна 02111967 на 28 Фев 2011, 17:47, променена общо 1 път
02111967
Младши потребител

Мнениеот kirile » 28 Фев 2011, 17:47

Може ли някой да отговори и по моя случай относно момента на откриване на наследството понеже е по-специфичен и не касае възстановени земеделски земи ?
kirile
Потребител

Мнениеот 02111967 » 28 Фев 2011, 17:50

:D ПРЕПОРЪЧАМ ТИ ДА СЕ ИЗРЪСИШ С МАЛКО ПАРИ И СИ НАМЕРИШ СВЕСТЕН АДВОКАТ. Тук сериозно се замислям има ли въобще юристи????????????????
Или безработни си нямат работа и се правят на конпетентни :D
02111967
Младши потребител

Мнениеот kirile » 28 Фев 2011, 17:54

Аз съм се изръсил за адвокат , но той няма категорично мнение по този въпрос и затова ми се щеше да чуя и други мнения.
kirile
Потребител

Мнениеот 02111967 » 28 Фев 2011, 18:05

Ами бих те посъветвал да потърсиш друг но наистина свестен адвокат. Дори с цената на много пари.То тук си е ала бала.
02111967
Младши потребител

Мнениеот Melly » 28 Фев 2011, 18:20

Правилно, много точно попадение. Тук си се забавляваме.Сериозните неща са или във форум за юристи, или по канторите, на място!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот 02111967 » 28 Фев 2011, 18:27

:D :D :D :D Какво забавление бе човече,елементарен въпрос да не могат да ти отговорят?????????????? Това си е трагедия да ти носят вода от 999 дерета и да не могат да отговорят.Познавам истински адвокати и познавам стила им на работа,тук си е един вид надлъгване. :D :D :D :D :D :D . елементарно
Може ли съпругата да бъде включена в УН? в този случай.Признавам наистина имаше и коректни отговори на моменти.
02111967
Младши потребител

Мнениеот Melly » 28 Фев 2011, 18:35

Защо мислиш, че въпросът ти е сложен? Никак даже.
А, че не ти отговарят, това е съвсем друга бира. :D
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот 02111967 » 28 Фев 2011, 18:41

:D Знам че никак не е сложен,дори аз без да имам юридическо образование го знам. Друг е въпроса че се опитват да ме пързалят и бъзикат .Но не видях отворените защо не писаха след като се принудих да копирам и приложа да се обаждат. :D :D :D
02111967
Младши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 28 Фев 2011, 18:51

02111967 написа::D Знам че никак не е сложе,дори аз без да имам юридическо образование го знам. Друг е въпроса че се опитват да ме пързалят и бъзикат .Но не видях отворените защо не писаха след като се принудих да копирам и приложа да се обаждат. :D :D :D

Ти мисли вуйка ти как лапна наследството на дяда ти.Недей се тревожи с разсъждения , които не са за тебе.
Кажи сега кво ще се прави?Ще харизваш имотите на държавата или по-добре я се откажи от наследство.Така майка ти , ъъъъ , вуйка ти ще ти е благодарен цял живот! :lol:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот portokal » 28 Фев 2011, 18:54

02111967 написа::D :D :D :D Какво забавление бе човече,елементарен въпрос да не могат да ти отговорят?????????????? Това си е трагедия да ти носят вода от 999 дерета и да не могат да отговорят.Познавам истински адвокати и познавам стила им на работа,тук си е един вид надлъгване. :D :D :D :D :D :D . елементарно
Може ли съпругата да бъде включена в УН? в този случай.Признавам наистина имаше и коректни отговори на моменти.

Не могат, бе. Можене значи да ти отговорят това, което искаш да чуеш. 8) Нищо друго не е отговор.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 28 Фев 2011, 20:30

Цифричке признавам , че си ми симпатичен , но за съжаление закона не е на твоя страна.Има морална страна-там няма да ти давам съвети , всеки си знае.Има и правна-майка ти е дала(по твоите думи) пълномощно , завещание на вуйчо ти.Вземи тези документи и отиди при колега.Може да изхитриш ситуацията.Успех!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот lexy21 » 01 Мар 2011, 02:45

На мен пък цифричката въобще не ми е симпатична, защато започна да наглее и, като бонус, да се пълни с хелий от прочита и пействането на законови разпоредби:
02111967 написа::D Знам че никак не е сложен,дори аз без да имам юридическо образование го знам. Друг е въпроса че се опитват да ме пързалят и бъзикат .Но не видях отворените защо не писаха след като се принудих да копирам и приложа да се обаждат. :D :D :D

02111967 написа:Тук сериозно се замислям има ли въобще юристи????????????????
Или безработни си нямат работа и се правят на конпетентни :D

Ами - не се замисляйте, кой Ви е обещал, че тук ще Ви отговарят компетентни юристи? Форумът е отворен за всякакви божии създания, които могат да скачат по клавиатурата до степен, в която продуктът от упражненята им ще добива вида и характера на някаква писмена реч. А някой с нещо да Ви е длъжен случайно?
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот sava » 01 Мар 2011, 09:41

REVOLUTION написа:
sava написа:Мааму стара Първи ред наследници: Преживял съпруг/ съпруга,низходящи по права линия
п.п.Не може да имаш наследство при жив наследодател

Съпругата не е в първи ред наследници.Той не влиза в редовете ,а е наследник по закон , който наследява с този ред наследници , който е "призован" да наследява,като изключва последния ред наследници.

За послеписа към мен ли се отнася? :D

Право си бунтарче,грешката е моя съпруга наследява със всеки ред по различни квоти , но наследява.

п.п.Послеписа е към автора исках да му светна, че докато дядо му е бил жив никой не може да му е наследник т.е. с две думи това дето си го написал , че4 ме мързи да го повтарям
sava
Потребител

Мнениеот elsi_g » 01 Мар 2011, 14:37

02111967 написа:Дами и господа ,не разбрах само в това което ви копирах и качих къде е тъй наречената съпруга в първи ред наследници? :D :D :D :D :D

От четвърти ред – роднините по съребрена линия от трета до шеста степен включително. Този ред наследници се изключва и от съпруга.
Вуйчото може да си ходи само с документчетата

02111967, щом си решил/-а да ставаш по католик от папата (разбирай по юрист от юристите), започни на първо време да четеш законите от начало до край, член по член, алинея по алинея!

Чл. 9. (1) Съпругът наследява част, равна на частта на всяко дете.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 60 от 1992 г.) Когато съпругът наследява заедно с възходящи или с братя и сестри, или с техни низходящи, той получава половината от наследството, ако то се е открило преди навършването на десет години от сключването на брака, а в противен случай получава 2/3 от наследството. А когато съпругът наследява заедно с възходящи и с братя и сестри или с техни низходящи, той получава една трета от наследството в първия случай и половината във втория.

(3) (Доп. - ДВ, бр. 60 от 1992 г.) Ако няма други наследници по предходната алинея, съпругът получава цялото наследство.

И най вече уважавай хората, които ти дават отговори, нищо, че отговорите не ти харесват!
elsi_g
Младши потребител

Мнениеот sava » 01 Мар 2011, 15:19

Уф, /чувечи брише челото/ крайно време беше
sava
Потребител

Мнениеот 02111967 » 02 Мар 2011, 10:13

Благодаря на всички за отговорите.За себе си аз знам как стоят нещата,обсъдени са с адвоката ми.За вуйката както разбирам май онези документчета ги е понесал на някое по добро място,но това изобщо не ме интерисува,проблема си е негов. Мога да ви пусна още една тема за размисъл.
Притежавам 2-ва акта за раждане за единият научих преди дни. Може ли човек да притежава 2-ва акта за раждане с един номер издадени в растояние на една седмица? Кой от двата акта е валиден, и кое от имената е валидно,след като и те се различават/имам в предвид собственото/?
02111967
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Имотни казуси