начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Нова вещ ?!

Казуси за недвижими имоти

Мнениеот pokerman » 01 Сеп 2008, 22:52

Да имаме спор с колеги :) Благодаря на всички за мненията. Но някое и друго няма да е излишно :) Междудругото не разбрах Мели на какво мнение си ? Същия ли е телефона или друг ?
„Ако народът не може да бъде целокупен, лесно ще стане изцяло купен! “
pokerman
Потребител

Мнениеот Melly » 02 Сеп 2008, 14:09

pokerman написа:Да имаме спор с колеги :) Благодаря на всички за мненията. Но някое и друго няма да е излишно :) Междудругото не разбрах Мели на какво мнение си ? Същия ли е телефона или друг ?

Рokerman, аз пък не разбрах дали вече ОФОРМИ собствено мнение по поставения от теб въпрос, след като всички дружно се пънахме да излагаме аргументи ЗА и ПРОТИВ.

Сподели, и аз ще споделя отново с оглед допълнителната информация :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот pokerman » 02 Сеп 2008, 15:27

За мен телефона е друг.
„Ако народът не може да бъде целокупен, лесно ще стане изцяло купен! “
pokerman
Потребител

Мнениеот narina » 02 Сеп 2008, 15:52

Присъединявам се към мнението, че имаме нова вещ, да не повтарям аргументите за естеството на вещта, техн.хар-ки и т.н.
Но считам, че сме в хипотезата на чл.95(1)"Когато вещта е изработена от материали, които принадлежат на различни собственици, собственик е този, на когото принадлежи главния материал", от което пък следва, че вече друг ще бъде собственик на "остатъка" от първоначалния моб. апарат /капак, дисплей, батерия и т.н./, освен ако не е регулирано вече кой придобива правото на собственост.
Аватар
narina
Потребител

Предишна

Назад към Имотни казуси