начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

"ТРЕТО ЛИЦЕ" ли е съпругата?!

Казуси за недвижими имоти

Мнениеот Иван » 11 Юли 2005, 08:18

Как така правилните становища могат да бъдат няколко?????? Не го разбирам това.
Не знам колко ти е практиката. Моята е малко-пет години. За тях видях, че съда допуска прекалено много грешки. Имал съм случаи на очевидно придобиване по давност, което бе зачетено едва от ВКС!!!. Разбира се, имал съм случаи, в които съм се радвал на изключителна компетентност. И е вярно, че не са малко хората, които разбират от право. За себе си все още не го твърдя-може би след още пет години ще имам самочувствието да кажа, че знам много, може би достатъчно. Сега все още всеки ден научавам по нещо. И това не е малко.
Иван

Мнениеот scribtor » 13 Юли 2005, 22:47

Колеги,
Благодаря на всички за участието в темата.
Това да вписването и правата на третите лица/ чл. 336 ГПК - чл. 17, ал.3 ЗЗД/ ми е, резервния вариант. Малко си е скучен, но пък поне е сигурен.
Ще пробвам обаче /независимо от това, че намирам много логика в думите ви, че съпругата е трето лице/, да лансирам и тезата, за която по- горе писах: че съпругата не е трето лице докато е в брак и че не може да води иск за симулация, тъй като докато трае брака той е недопустим, поради противоречие с добрите нрави и закона/. Нека видим какво ще мисли съда. Пък кой знае, може да се създаде и практика. :wink:
Аватар
scribtor
Потребител

Предишна

Назад към Имотни казуси