- Дата и час: 28 Ное 2024, 16:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Етажна собственост-цена на иска
|
|
31 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Етажна собственост-цена на иска
нима наричате аморални хората, който бранят интересите си. та точно с това адвокатът си изкарва прехраната, смятам, че хората трябва да научат, че безплатен обяд няма!
- 789
Подайте иска без да платите такса или платете възможно най-ниската. Съдията няма да пропусне да ви посочи колко точно да платите.
[%sig%]
[%sig%]
- 1111
Bravo!!! Na Vas!!! Tezi advokati dori ne znaiat kak da spe4eliat doverieto na horata. Az drugia pat Vas shte pitam kakvo da pravia, a te neka si grizat klona na koito sediat!!!
- atanasovaira
- Нов потребител
Bg-законодателство
И да си чешем езиците, и да не чешем - фактита са ясни: българското законодателство е трагично, щом елементарни дела се точат с години. Тогава за какво говорим...Единственият прогрес в тази система в последните години е космическият скок на адвокатските хонорари...Ефективност - никаква....Това е истината, но тези, които се занимават с право не искат да я признаят...
- Диоген
:))))))))))
Човекът е прав за професионализма на някои адвокати...Не е гаранция, че като си дадеш парите, ще ти свършат работа...Но то е същото както ако си дадеш колата и парите в някой автосервиз...Гаранция-Франция....Но проблемът тук е, че напоследък цялата гилдия страда от подобни форуми за взаимопомощ...Какъвто и проблем да възникне, хората пишат във форума, а разни социал-юристи им отговарят....Има си все пак някаква граница...
Ако ми се развали колата, аз отивам в сервиз, а не пиша във форум...Автомайсторите да не би да са положили повече усилия да усвоят професията от юристите?????:)))))))))
Ако ми се развали колата, аз отивам в сервиз, а не пиша във форум...Автомайсторите да не би да са положили повече усилия да усвоят професията от юристите?????:)))))))))
- АЛЕКС
:))))))))))
Човекът е прав за професионализма на някои адвокати...Не е гаранция, че като си дадеш парите, ще ти свършат работа...Но то е същото както ако си дадеш колата и парите в някой автосервиз...Гаранция-Франция....Но проблемът тук е, че напоследък цялата гилдия страда от подобни форуми за взаимопомощ...Какъвто и проблем да възникне, хората пишат във форума, а разни социал-юристи им отговарят....Има си все пак някаква граница...
Ако ми се развали колата, аз отивам в сервиз, а не пиша във форум...Автомайсторите да не би да са положили повече усилия да усвоят професията отколкото юристите?????:)))))))))
Ако ми се развали колата, аз отивам в сервиз, а не пиша във форум...Автомайсторите да не би да са положили повече усилия да усвоят професията отколкото юристите?????:)))))))))
- АЛЕКС
Otvratena
Ne moga da poviarvam che Foruma za advokatska pomosht i suvet se izpolzva za reklama i nabirane na klienti.
Sujaliavam Vi
Sujaliavam Vi
- E
Да ви кажа, направо се втрещих. То бяха взаимни нападки, укори и т.н. Хайде да се разберем за едно нещо: отвореният код е чудесно достижение. Приемете, че в областта на правото "отвореният код" са законите и съдебната практика. Нали никой не рита, че правноинформационните програми искат пари, като си ги инсталирате? Иначе - ваша воля - ровете из хартията на държавните вестници и бюлетините на върховните съдилища като кокошки - може и да се оправите. Другото е ноу-хау. Спецът по софтуера едва ли може да ми възрази, че за да ви конфигурират компютър с безплатния линукс, съответните спецове вземат хубави парички на час. А? Вярно е, нали?
Второ. В тази тема не видях някой да си набира клиенти. Но в други имаше неща в стил - обадете ми се и ще ви продам храм-паметника "Св. Александър Невски" с нотариален акт - адв. Х, тел. 0123456. Ама че кич!
Трето. Безплатната помощ онлайн има някои, освен имуществени, чисто технологични ограничения. Понякога, за да дам съвет, трябва да питам доста неща. Това с тия интернет-бележчици не става. Затова давам кратки отговори на кратки и точни въпроси. Останалите въпроси са в стил: докторе, ако ме боли зъб, та куцам, ти какво ще ми препоръчаш, тъй кат го четеш туй? Компот от диви чушки с аспирин става ли?
Четвърто. Щастлив съм, че точно днес имам час-два свободни, та да поровя тук. Иначе ще издивея. А работа иначе дал Господ.
Бъдете здрави всички и недейте се коси, "оти че ви мине"
Второ. В тази тема не видях някой да си набира клиенти. Но в други имаше неща в стил - обадете ми се и ще ви продам храм-паметника "Св. Александър Невски" с нотариален акт - адв. Х, тел. 0123456. Ама че кич!
Трето. Безплатната помощ онлайн има някои, освен имуществени, чисто технологични ограничения. Понякога, за да дам съвет, трябва да питам доста неща. Това с тия интернет-бележчици не става. Затова давам кратки отговори на кратки и точни въпроси. Останалите въпроси са в стил: докторе, ако ме боли зъб, та куцам, ти какво ще ми препоръчаш, тъй кат го четеш туй? Компот от диви чушки с аспирин става ли?
Четвърто. Щастлив съм, че точно днес имам час-два свободни, та да поровя тук. Иначе ще издивея. А работа иначе дал Господ.
Бъдете здрави всички и недейте се коси, "оти че ви мине"
- Гост
управител на ет.собствено написа:Налага се да заведа иск по чл.109 от ЗС от името на живущите в блока срещу един, който е заключил мазетата на хората и не ги допуска там. Моля ви, кажете какъв документ трябва да приложа относно определянето на държавната такса? Като чета чл.55, ГПК, мисля, че трябва да е нещо по буква "б", но все пак става въпрос за мазетата?! Предварително ви благодаря.
управител на ет.собствено Пуснато на: Пон Юни 06, 2005 12:13 pm Заглавие: Re: Етажна собственост-цена на иска
--------------------------------------------------------------------------------
По принцип сте прави - трябва си адвокат, но за оплетени ситуации, в които въобще не знаеш какво да правиш. Но ето човек може и сам - пуснах молба по чл.126ж, сложих и протоколите на събранията, че са ме избрали за управител и другия-да сезирам съда във връзка с проблема, и готово! Сега ще ходя да си взема заповедта на съда за възстановяване на достъпа! Хайде със драве и успешен ден!
Здравейте колега! Радвам се на Вашия успех!
Аз също съм управител на ЕС, но на моето запитване никой не се отзова, не им трябват парите. Става дума за закупуване на терена под блока (http://lex.bg/phorum/viewtopic.php?t=12360). Ако проявявате интерес, моля пишете ми! sergomarkov@gmail.com
- Гост
След ката "комерсиалните адвокатчета "ви дадоха толкова много "БЕЗПЛАТНИ СЪВЕТИ"аз ви съветвам да използвате поговорката
"Око за око-Зъб за зъб".Американците я използваха успешно много години и видяхме каква Държава построиха.
Помислете сами в/у начина за справяне с отрепката.
Напр.вчера клошаря как запали апартамента си.
"Око за око-Зъб за зъб".Американците я използваха успешно много години и видяхме каква Държава построиха.
Помислете сами в/у начина за справяне с отрепката.
Напр.вчера клошаря как запали апартамента си.
- анонимен
Optimus_Maximus написа:Привет на Управителя на Етажната собственост..
Похвала за амбицията..така виждам че не съм единствен..
за справка - http://lex.bg/phorum/read.php?f=9&i=4185&t=4185
Изказването ми е повече срещу тези дето не им се дава съвет...
1.Това до колкото виждам е форум за правна взаимопомощ..ноооо
адвокатите както винаги успяват да преиначат истината..верно мн са ни добри...
2. Господа адвокати...като гледам колко бързо сте се включили да отговаряте на търсещия помощ..и като гледам, че само го насочвате към адвокат/може би надявайки се да дойде при вас/ явно нямате мн работа )
3. Ако си вършехте ВСИЧКИ работата съвестно, сигурно нямаше да има недоверие към ВАС ...нооо практиката показва, че ПО-ГОЛЯМА част от вас работи за собствения си интерес, а не на този за клиента му.
4.По идеята на adv ivanov има мн верни неща...нооо тук не става въпрос за нещо наистина "заплетено" , а за нещо за което си е точно определено от закона...само дето на всички им е ясно , че това нещо може да се влачи и година- две /верно такава ние държавата...ама дами и господа адвокати...нямате толкова мн работа ...познавате закона...оправете държавата по законен начин..и ние после ще дойдем при вас за да си водите делата в сроковете предвидени в законите/.
5. Като подкрепа на 4 ще попитам може ли някой да се ангажира с конкретен срок за започване на дело и довършването му до успешен за клиента му край/ в смисъл колко време е необходимо...тук в конкретния случай/.
6. Сега в подкрепа на 5...ако някой случайно реши да каже точен срок...веднага да ми пише ..ще се видим ..и ще му дам конкретно дело..той да си включи вътре разноските ...и хонорарите...и щом е сигурен в срока..ще си вземе парите като осъдим длъжниците от самите тях /нямам нищо против...даже ще се радвам ,че се намерил един който да успее/.
7.По въпроса за безплатния обяд...може би си права Галина....ама може и да не си ...)) ако си платя добре може и черното да стане бяло...
8. И най - накрая....отделям специално внимание на ИНОТ .... ти или не си чел книга за космоса или нищо не си разбрал...в КОСМОСА НЕ ЛЕТЯТ САМОЛЕТИ..)
необходимостта от четене на един пилот не е само да управлява самолет...напротив това е нещото за което се иска практика а не теория..
Не съм чул за книга където да пише как да управляваме автомобил...)
Аеродинамичните сили и моменти действащи на летателния апарат в полет са нещата, които се учат на земята..и те са необходими , за да се знае защо такова е поведението на самолета в един или друг етап от полета..но това едва ли е ясна материя...ти си забил глава в някой член и всичко странично, любознателно и интересно ти е чуждо..
9. Май стига толкова...за сега!!!
- Гост
31 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|