начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

закупуване на земя от чуждестранно лице

Казуси за недвижими имоти

Re: закупуване на земя от чуждестранно лице

Мнениеот omo » 28 Яну 2004, 13:28

Наистина е странно това което казвате. Кой създава пречки вашия приятел да регистрира фирма и на какво основание?

След като регистрира фирмата, той би могъл да получи от МФ удостоверение, че е направил пряка инвестиция и на това основание да кандидатства за продължително пребиваване в БГ. След като тези възможности са предвидени в БГ законите, то наистина няма никаква пречка чужденец да регистрира дружество тук.
omo

Мнениеот Христо » 08 Фев 2004, 19:46

Здрасти, Гери! Можеш ли да ми кажеш кой е този нотариус! Искам да знам, може ли един чужденец да си купи къща в България и ако да, може ли да стане собственик на земята под нея. Как си купуват земи чужденците тук?
Христо

Мнениеот donna » 08 Фев 2004, 19:54

става малко сложно -за къщата се учредява право на строеж ,а за земята пожизнено право на ползване

По интересен е въпроса ако този чужденец има сключен брак с лице което е български гражданин и те решат да купят къща с двор дори съпруга бг.гражданин да има право да придобива земя ,тоя имот става СИО ........и тогава ..........как ще се реши въпроса ?
donna
Старши потребител

Мнениеот "$" » 09 Фев 2004, 01:32

Ако като купувач се запише само съпругата - българска гражданска не би следвало да има проблам при изповядване на сделката.
Минавал съм такава сделка с българин - купувач и съпруга - рускиня, която не я писахме в акта.
"$"

Мнениеот donna2 » 09 Фев 2004, 09:13

а декларацията по чл.25 т.6 от Закона за нотариусите
donna2
Потребител

Мнениеот Elena Taseva » 14 Мар 2004, 22:09

az sam balgarka, zhenena za amerikanec; v momenta zhiveeshta v America, za poslednata godina, predi tova (6.5 godini) v South Africa. po vreme na vacancia minalata godina v Bulgaria, namerihme pochivna stancia v Blagoevgradskia Balkan, kojato se opitvame da kupim. pregovorite vodihme sami(saprugat mi e uchil pravo), directno s kompaniata (privatizirana), kojato prodava stanciata. beshe ni napravena oferta, kojato nie priehme. "problemite" ni zapochnaha v momenta, v kojto trjabvashe da naemem advokat (po priatelska linia), kojto da prikljuchi sdelkata. ot nego iskahme da proveri imota za ipoteki i dr, da registrira kompania i da ni predstavljava pri podpisvaneto na sdelkata. vsichko drugo be poeto ot drugata strana, za koeto, razbira se, nie si plashtame. cena za uslugite na nashia advokat ne beshe dogovorena, i mozhe bi tova ni beshe greshkata, za kojato shte si platim, kakto izglezhda. saprugat mi e zhivjal i rabotil, i skljuchval sdelki, i izpolzval uslugite na advokati po cjal svjat, no beshe shokiran da razbere, che "Bulgarskiat ni advokat" shte ni charge-va v procent ot sdelkata ($140 000 +), a ne honorar na chas. iskame da znaem, normalna praktika za balgarskite ( i nikade drugade) juristi li e da si urezhdat smetkite s klienti po tozi nachi? i tova e sled kato sdelkata beshe ugoverena ot nas i plashtame vsichk drug razhodi.
Elena Taseva

Мнениеот k » 18 Мар 2004, 18:16

такива нотариуси има не само във Варна, а и в София
k

Мнениеот Elena Taseva » 19 Мар 2004, 20:36

imate li komentar po moja sluchai? Molja

az sam balgarka, zhenena za amerikanec; v momenta zhiveeshta v America, za poslednata godina, predi tova (6.5 godini) v South Africa. po vreme na vacancia minalata godina v Bulgaria, namerihme pochivna stancia v Blagoevgradskia Balkan, kojato se opitvame da kupim. pregovorite vodihme sami(saprugat mi e uchil pravo), directno s kompaniata (privatizirana), kojato prodava stanciata. beshe ni napravena oferta, kojato nie priehme. "problemite" ni zapochnaha v momenta, v kojto trjabvashe da naemem advokat (po priatelska linia), kojto da prikljuchi sdelkata. ot nego iskahme da proveri imota za ipoteki i dr, da registrira kompania i da ni predstavljava pri podpisvaneto na sdelkata. vsichko drugo be poeto ot drugata strana, za koeto, razbira se, nie si plashtame. cena za uslugite na nashia advokat ne beshe dogovorena, i mozhe bi tova ni beshe greshkata, za kojato shte si platim, kakto izglezhda. saprugat mi e zhivjal i rabotil, i skljuchval sdelki, i izpolzval uslugite na advokati po cjal svjat, no beshe shokiran da razbere, che "Bulgarskiat ni advokat" shte ni charge-va v procent ot sdelkata ($140 000 +), a ne honorar na chas. iskame da znaem, normalna praktika za balgarskite ( i nikade drugade) juristi li e da si urezhdat smetkite s klienti po tozi nachi? i tova e sled kato sdelkata beshe ugoverena ot nas i plashtame vsichk drug razhodi.
Elena Taseva

Мнениеот Elena Taseva » 19 Мар 2004, 20:38

Elena Taseva

Мнениеот младежа » 23 Мар 2004, 19:14

Г-жо Тасева . адвокатският хонорар И при българските адвокати се уговаря с клиента.
Той може да е твърда сума, за ангажирано време , резултат/ %/ от спечеленото дело, почивка за семейството му в САЩ за 30 дни например , къща в Родопите и в какво ли не още .............. и така нататък.
Проблема доколкото схващам при Вас е, че Ви се струва размерът на хонорара прекаленно голям , а не в каква величина е измерен.
Не зная каква правна сложност и какви правни умения е използвакл колегата , но най -добре е да постигнете взаимо изгодно окончателно решаване на проблема Ви.
Оставам с уважение.
младежа

Мнениеот 6veda » 14 Май 2004, 21:20

Аз имам случай при който чужденци, заедно с един съдружник български гражданин, учредиха ООД и закупиха недвижим имот от името на дружеството. Нямаше проблеми, сделката изповядахме при нотариус в гр. Балчик, тъй като имотът се намира там.
От други колеги знам, че чуждестранни граждани са закупували само сгради с право на строеж, след съответното разрешение.
6veda
Младши потребител

Мнениеот 6veda » 14 Май 2004, 21:28

Съжалявам, че някои колеги, надявам се малко на брой постъпват така некоректно и по този начин петнят името на българската адвокатура. Адвокатският хонорар се договаря с клиента при сключване на договора за правна помощ, ако не е уговорен такъв, тогава се определя съгласно Наредбата за минималните адвокатски възнаграждения. В нея са посочени начините на определяне на хонорарите при различна работа. Можете да откажете услугите на вашия довереник и да му заплатите само свършената работа до момента и щом не сте договорили хонорар, то това ще стане съгласно упоменатата наредба.
Дано си възвърнете доверието в българския адвокат. С поздрав.
6veda
Младши потребител

Мнениеот real estate agent » 07 Юни 2004, 20:50

Г-жо Тасева,

Вие сключихте ли договор с г-н адвоката? Доколкото разбирам изобщо не сте обсъждали този въпрос конкретно с него. Просто му обяснете колко пари смятате да му дадете за правната "услуга", която той ви е направил и ако има допълнителни претенции му кажете да ги докаже! Не мога да повярвам, че съществува такъв кръгъл идиот като вашия адвокат - ами нали ако сте доволни от него пак ще се обърнете към него, явно сте платежоспособни и сериозни хора... На всичко отгоре ще можете да му изпратите ваши приятели, с които да работи той. Но това е положението - докато има такива кретени, за такива като мен ще има и работа и клиенти. Желая ви приятен ден.

Успех
real estate agent

Мнениеот ipon » 13 Юни 2004, 18:25

когато сружеството е регистрирано в българия,не може да се говори за чуждестрано лице,юридическото лице си е Българско.Преди вписването сделката не може да бъде изповядана.
ipon
Потребител

Мнениеот МС » 15 Юни 2004, 14:33

Проблема идва от това, че в последните две години доста голям процент от българските адвокати работят като "брокери под прикритие", виждайки лесните и бързи печалби, които могат да реализират с малко труд и без плащане на данъци... може би не е тук мястото на възмущението ми, но като напълно легален посредник по сделки с недвижима собственост, не сдържах пръстите си ...
Госпожо Тасева, ако има следващ път, в който желаете да инвестирате в нашата държава - уговаряйте се за всичко предварително и настоявайте да го има черно на бяло! Звучи зле за репутацията на българския адвокат, но е самата истина!
С поздрав: Стоянова
МС

Мнениеот Gosho » 24 Юни 2004, 12:24

Stoyanovaa,

kakuv ti e problema BG advokatite da rabotqt kato brokeri? kude pishe che ne mogat da se zanimavat s konsultantska deinost? Vie da ne bi da plashtate danuci za vashata deinost? Sus sigurnost razbirat poveche ot vseki nejurist, zanimavasht se s nedvigimi imoti.
Gosho

Мнениеот fadil » 19 Дек 2004, 16:25

da li imam pravo da kupjam apartament na Balgaria ,as sam ot jogoslavia kosovo.
fadil

Мнениеот Odi si doma u Albaniju! » 19 Дек 2004, 18:46

Je li si ot Jugoslavija ili je si ot "Velika Albanija" i neini narkobarone, koi porusili srbsku drzave? I trazis sega i bugarsku zemljiu zauzemite? Ici si doma u Albaniju i sedi tamo, komsiju!!! Ovde ni je za tebe!
Odi si doma u Albaniju!

Мнениеот remetalk ltd. » 21 Дек 2004, 23:05

Gospojo Stoqnova Advokatite imat pravo da prodavat imoti i to po evtino i ka4estveno ot vas. Te za razlika ot vas qvno sa u4ili pove4e taka 4e ne zlobeite sre6tu tiah a zavur6ete pravo

http://www.balkanparadise.net - coming soon
remetalk ltd.

Мнениеот Непозветен » 27 Дек 2004, 17:03

Не разбра ли че не може. Трябва да си отвориш ЕООД и да вземеш българин за партньор
Непозветен

ПредишнаСледваща

Назад към Имотни казуси