начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

сделка или не: ако пуснеш моето пц -твое е, ако не ...

Казуси за недвижими имоти

Мнениеот satir » 21 Юли 2008, 10:57

bebitor написа:Случайно знам с коя ОС си, от една друга тема :) Неволно минах на ТИ, ако, разбира се, нямаш нищо против.
Всъщност, ОС (имам предвид инсталираната, не въобще без ОС) не ми трябва да се стартира даже :)
Само биоса да ме пусне, оттам нататък е лесно.

ЛЕСНО С КАКВО??? биоса може да те спре само да бъзикаш неговите настройки..... е, да.. ако забрааня да се буутва от ЦД си дотука...
И КВО ? сменяш биоса и? лог скриин и???
виж сега, не е достатъчно да знаеш с каква ОС съм а малко повече за нея..... Всеки фаил си има собственик и ПРАВА ЗА ДОСТЪП :idea:
И НЕ само файловете а директориите, дисковите устройства.... партишъните..... и те така..... ще видиш 1001 ERROR-a и 1001 предуреждения че нямаш права за това или онова...... бе, карай...
п.с. може на ТИ нема лощо :wink:
Последна промяна satir на 21 Юли 2008, 11:02, променена общо 1 път
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот Trapped » 21 Юли 2008, 10:59

stoyana написа:Понеже претендирате за всичко да се плаща, дали ако ви дойдат на проверка в офиса, ще сте си платил лиценза за операционната система, инсталирана на компютъра Ви, или офис пакета, и дали няма да има пиратски копия на филми, музика или игри.

Не само на адвокатите труда трябва да се заплаща!
То е ясно, че ако някой стигне до съд, ще си плати на адвокат.

Aбсолютно съм съгласен. Преди време дадох пример с форума на софтвизия, където хора с всякакво образование се занимават да обяснят поисканото във връзка със софтуера на всеки, който има нужда.

Само за едно не съм съгласен с Вас. Това:
То е ясно, че ако някой стигне до съд, ще си плати на адвокат.

Това е една голяма заблуда, в която живеят доста интелигентни и образовани българи. Адвокатски услуги не се ползват когато се ходи на съд, а се ползват за да не се ходи в съд и с цел да не се ходи в съд. Т.е. тези услуги в развитите държави се ползват преди съда и стигне ли се до съд адвоката се смята, че не си е изпълнил задачата. Аз лично разботя юридическа професия от скоро. Може би и аз някой ден ще се "овълча"...Не знам. Но това, което виждам в момента ми е достатъчно за да кажа, че и двете страни тук имат право. Някои потребители в този форум са се взели твърде насериозно. Но от друга страна имат основания. Защото този форум не е точно като софтвизия. Тук става дума за доста по-сложни неща от това да се обясни как работи дадена програма. Обикновено залогът са пари, много пари, права, много важни права...Имоти. А не е като някой да иска да си зареди субтитри или да си резне снимка. За един човек, който търси помощ може да изглежда, че казусът му е много прост. Но всъщност обикновено не е. Има, винаги има нещичко, на пръв поглед незначително, което той не е споменал, което би направило всеки един съвет даден тук грешен и даже ВРЕДЕН. За това когато става дума за важни неща, колегите избягват да дават отговори тук. За да не навредят.

Някой чудил ли се е защо в България има много глупави хора, които изработват много пари? Ами повечето от тях ползват адвокати. Знаят, че са глупави, но знаят кое е важно и кое не. И за това, което е важно - те плащат за да им се обясни. Плащат си за глупостта или за това, че не знаят. А умният винаги ще може да се оправи сам. Но не може да направи простата сметка, че що се отнася до важни неща е достатъчно от 10 пъти веднъж да не успее да се оправи сам и този един път ще му струва колкото 10 по 10 платени консултации със "знаещи". Българинът някак си няма навик да си прави сметка и да преценява риска. Иска всичко или нищо. Абе хазартен тип, слаб комарджия е той. :lol:
Последна промяна Trapped на 21 Юли 2008, 11:15, променена общо 1 път
Аватар
Trapped
Потребител

Мнениеот bebitor » 21 Юли 2008, 11:06

На ЛС.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот satir » 21 Юли 2008, 11:35

bebitor написа:На ЛС.