начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Неподеляемост

Казуси за недвижими имоти

Мнениеот blossom » 24 Мар 2008, 17:21

не можем да отговорим като няма нищо свястно и подредено написано от вас. Още в самото начало Ви казах, да се консултирате с някой, който да формулира добре въпроса и изнесе само най-важните факти.
blossom
Потребител

Мнениеот eklekti4kata » 24 Мар 2008, 17:33

А стига! Това беше връхТът! :shock: За работа в деловодството на съда не им ли искат бележки от психото, преди да ги назначат.Не че с правописа е наред момичето, ама къде блеят работодателите какво им работят служителите.Аз знам, че им е ограничен достъпа до интернет на работното място.Централно си объркала форума, Изумена! Има хора наистина с проблеми и ти се хващат на акъла.Колегата обаче е прав, че не може все някой да върви след теб и да пази горките хорица ,че все ги ПООООО/ДООООбъркваш окончателно. Отговорно е да насочваш хората с некомпетентни съвети в този форум.Безотговорно е това, което правиш.Дано ме послушаш!
eklekti4kata
Потребител

Re: Неподеляемост

Мнениеот izymena » 24 Мар 2008, 17:43

Какви са вредите ли?
Като се има предвид,оставяне на погинали съществуващи сгради,почти всички обекти като постройки и жилище са дадени на чужди хора за търговски цели,тези с изпълнителния лист почти никога не са работили,а са хора на средна възраст/само 60 годишната възрастна има към 5-6 год.стаж/,другите нямат никакъв,двора вместо да се облагодетелства прилича на сметище,защо да се дават пари за камион за боклука!/,като се има предвид пък :
от другата страна са увредени,не само със собствеността,но плащат наем,за което се ходи и на допълнителна работа,инсцинирване с цел да не бъдат притеснявани тези които си живеят на воля без да работят и да харчат паричките на друг-забрана до имота ,само с кварталния;наематели,които заключват в магазина си чужди хора/мъж,жена която е дошла лично да си вземе издръжката и детето на двамата/при поискване на подписан договор за жилището на първи етаж-където е вече магазин и образуват нещо като отвличане за пет минути,през което време малкото детенце започва да пищи и те реагират като отключват от вън,за да излезнат собственика и чуждите хора,следват закани-от магазинера че имал връзки във районното и се създава страх;на другите делители им се отне възможност за доходи като работеща фирма и срутването на собствеността им,което при тези търговски обекти е съвсем умишлено срутване/имало е винаги възможност да се укрепят сградите-още са изправени и се виждат над оградата покривите/,съсипаното здраве при създалите се нередности,при създалата се инфлация през годините и изгубен един по качествен живот на делителите които са ощетени.
Значи в цялата ситуация се е създала една непоправима вражда,която и в съсобственост на двора би продължила с инсцинировки и може би и по-лошо.
Ето това е действащото правосъдие,но може би и то е било заблудено,но как е допуснало такова криво правораздаване?
Адвокат който получава хонорара си точно от парите на тези които не могат да си ги ползват,адвокат който увещава свидетели да дават погрешни впечатления за измислени побоища/за които няма медицински или осъждане за телесна повреда/,ми че то и прокуратурата явно не си върши работата,дори и медицинско/ от оня с клетките от съдебна медицина/ може да си извадиш срещу сумичка,пак от ощетения с наемите..
Айде да не си отварям мислите и за инспекторите,може и да нямам какво да кажа ,може и да имам :roll: :wink: :lol:
Изображение
Успехът е подготовката преди да видиш възможността!
izymena
Потребител

Мнениеот izymena » 24 Мар 2008, 17:45

blossom написа:не можем да отговорим като няма нищо свястно и подредено написано от вас. Още в самото начало Ви казах, да се консултирате с някой, който да формулира добре въпроса и изнесе само най-важните факти.

Разбира се ,че този път ще се консултирам,поне да предотвратиме някоя трета грешка :roll:
Изображение
izymena
Потребител

Мнениеот eklekti4kata » 24 Мар 2008, 17:50

Ако се консултираш и кога глаголите завършват на "-м "и кога - на "-ме", също няма да е лошо! :lol:
eklekti4kata
Потребител

Мнениеот izymena » 24 Мар 2008, 18:03

eklekti4kata написа:Ако се консултираш и кога глаголите завършват на "-м "и кога - на "-ме", също няма да е лошо! :lol:

Ферно,написала съм го от мое име,ма верно съм за психиатрията :lol: :lol:
Те съдиите вече ще могат сигурно да ме поправят,ако ме прочетат,да се надявам ,че аз няма да съм им под ръка :lol: :lol:
Но амбицията да докажа нередностите,може би и това че чета прекалено много законите/от скоро съм тук/ме уморява,не мога да стана правозащитник за една-две седмици,но съм детектив от дете,чувството на несправедливост може би само мен нерви,за допуснатите правописни грешки,моля извини ме :)
Съвсем друго е да се изкаже човек,съвсем друго е да докаже :wink:
Хубав ден ви желая,на всички..за днес приключвам с дискусията за нередностите,идва ми в повечко към дясното мозъчно кълбо :wink:
Изображение
izymena
Потребител

Re: Неподеляемост

Мнениеот izymena » 24 Мар 2008, 18:59

Само да отбележа и как вкс отменя решението:
отменява разделението по колена на едното с другото,като са упоменати и "грешките",както и в частта по присъдените уравнения и държавни такси.Оставя в сила решението в останалата част,с която производството по делба във втора фаза е прекратено поради липса на предмет.Връща делото за ново разглеждане от друг състав....в отменената част.
Дали като е прекратено поради липса на предмет,може да се допусне като пълнота на предмет по първите въпроси и директно да се избегне разтакаването и ползвания имот от други чужди хора?тоест да се допусне прекратяването да продължи?
Питам притеснена от факта,че и след решение от зададените разпоредби на вкс,дори новия съд който ще доразглежда делото и ще се произнесе с решение може да бъде атакуван с жалба пак до вкс,с което се печели време за ползи от тяхна страна.
С темата най-вече искаме да се предотврати излишното объркване,излишни евентуални жалби,които да могат да се решат още в това дело.
При създалото се недоверие от допуснатите грешки,може би ще е и предпоставка,че за малките си заплатки в секретариата на съда,може да се подскаже и за наддаването евентуално.Това са ни опасенията.Трета грешка е недопустима,но адвоката ги изнамира такива..Това са ни опасенията,защото в конкуренция ще влезат 4 съдители,но трима не работят и ако банката не им отпусне кредит/при одържавяване на имота/,при всичкия тоя разкош от безплатен живот,едва ли ще наддават много,ако не са сигурни за наддаването на един работещ,който може да тегли заем.Тук незнаем каква е тая конкуренция/конкуренция като отговарящ по чл.288/2/или конкуренция като финансова.
Единствено като е обща жилищната площ,другото е преустроено в магазин,може да има само един път наддаване и те едва ли ще могат да се жалват за нещо,с което няма и да се проточва делбения процес.
Това беше същността на темата,а от въпросите да взема знание предварително.
Бях написала някъде,че адвоката им е много добър,но вече не съм на това мнение,не и по корумпирания начин,че така и баба знае :)
Знам,че има и добри и почтенни адвокати,също съдии,но разните му там мишоци на ниските заплати наистина са за преразглеждане.Точно те пишат докладите и съставят подредбата от становищата,съдията го прочита и много не мисли като се подписва,защото има доверие и неможе да му мине през мисълта че някой може да го изложи.Същото става и с забавянията на делата от тези които трябва да ги свалят в деловодството,имам чувството че заради такива има жалби за бавност.Докато се съберат няколко дела и ама толкова трудно да се занесат по стълбите или в съседната стая..
Има нередности в съда,но са от вътрешния им ред и нежелание за работа,с което излагат съдиите.Нашто май си е за съвет от съдия,но ще видим,какво ще премисляме,за съществуващите грешки :twisted: :wink:
Изображение
izymena
Потребител

Мнениеот inspectora » 24 Мар 2008, 19:13

izymena написа:Направо ме избеснявате!!!!

Какво да говорим ... не била неграмотна :lol: :lol: :lol:

Бе то полицаите сте еднакви навсякъде,не искам да ви обиждам,ама сте си едни и същи,което също е пречка да общувам с теб ...

Само за сведение - не съм полицай ;) и никога не съм бил или имал нещо общо с тях (освен когато проверяват документите ми за самоличност по входовете на държавните учреждения)

inspectora
Активен потребител

Мнениеот izymena » 24 Мар 2008, 19:56

inspectora написа:

Само за сведение - не съм полицай ;)

[i]Всичко ще си кажеш тииии,инспекторе на обществените столове и кафенета
:lol:

Жалко,аз ти се доверих,като вярвах на полицията,за да ме защитиш,за несправедливостта :(
Изображение
izymena
Потребител

Мнениеот izymena » 25 Мар 2008, 11:41

Опа,признат грях ,не е грях :oops:
Значи нищо не е объркано от състава на работещите в съда,като прочетох още 3 пъти решението ,открих грешката която съм пропуснала,и въпреки всичко някъде се извършва незаконна дейност.
Значи,по колена се разпределя на две.
Воден от вариант А всичко си е както трябва,като самия съд е приел към първи етаж с по-малка идеална част от :
"Относно размера цената на процесните недвижими имоти,предмет на делбата-следва да се отчете стойността само на допуснатите до делба обекти в състоянието,в което се намират към момента на извършването на делбата /бараките и първи жилищен етаж са преустроени незаконно,поради което сегашното им състояние се отчита единствено при възприемане на размера на оценката/.Съдът намира,че следва да се кредитира заключението на приетата по делото втора тройна експертиза от в.лица /трима/ с оглед на обстоятелството,че тази експертиза дава по-висока оценка на допуснатите до делба недвижими имоти,в сравнение с оценката дадена в особеното мнение на друг инжинер по същата експертиза."
Незаконни офис и склад /близо 70 кв.м./,но влизат в оценката и в първия дял с първи етаж от двуетажната сграда,цената на земята там е 50000лв.,а на другия дял с повечето идеална част от двора е 24000лв./цените са изменени,лично от мен,но за да разберете процента стойността са идентични като процент,по който евентуално заинтересовани да се ръководят/,а именно по-малкия обект на подялбата е два пъти и 30% по-скъп от по-големия,но дали е правилно да се зачитат незаконно построените офис и склад/тоест преобразувани незаконно към незаконна постройка/,ето точно това е въпроса?Как се извършва търговска дейност,без договор точно за тази постройка/две хоризонтални постройки/,като собствениците не са се подписвали за точно тях,като не е било възможно да се отдаде за каквито и облагородявания и подобрения,защото е било действаща фирма с работилничка от която се е прехранвал единия от собствениците?Има ли нещо незаконно свързано с търговеца който ползва незаконния строеж и не е собственик на имота ?Този собственик не може да разруши незаконната постройка,защото има забрана и как така не му я признават като даже трябва да си я плаща по деленето на дяловете и уравненията със суми,а сега я признават в цената на дела,но пак е незаконно построена и не влиза в предмет на процент застроена площ към същия първи дял?Нещо не е в ред..
Кой не си е свършил работата?Към дознатели сме се обръщали да попитаме,нищо неможе да се направи;към адвокат-също..Как се дава оценка на незаконна постройка и се извършва търговска дейност в нея,без подпис на всички собственици на общия още неподелен имот?
Изображение
izymena
Потребител

Предишна

Назад към Имотни казуси