начало

МВР трябва да доказва, че събира само при „абсолютна необходимост“ ДНК и отпечатъци за полицейска регистрация МВР трябва да доказва, че събира само при „абсолютна необходимост“ ДНК и отпечатъци за полицейска регистрация

моля за съвет.

Казуси за недвижими имоти

Мнениеот portokal » 21 Юли 2007, 22:45

Karanedeff написа:Най-често тази формулировка се използва, когато от откриването на наследството е изтекъл и срока на придобивната давност в полза на наследника/наследниците. И още когато например има НА за собственост на дворното място, а наследодателя не си е направил труда да си спретне констативка за новопостроена сграда в това дворно място.

Мерси, г-н съдия по вписванията! 8) Наистина не бях виждала такива НА, не ми е трябвало.

Само че това, което се опитвах да кажа, е следното:
"когато от откриването на наследството е изтекъл и срока на придобивната давност в полза на наследника" - това явно е чисто връзване на гащите (ако случайно пък имотът не е бил на наследодателя), а не че наследникът е придобил имота хем по наследство, хем по давност.
"И още когато например има НА за собственост на дворното място, а наследодателя не си е направил труда да си спретне констативка за новопостроена сграда в това дворно място."
Знаем, че и без конст. НА за сградата тя си е на собственика на земята (наследодателя), следователно е придобита само по наследство, т.е. явно пак някакво връзване на гащите (или все пак калъп), иначе не си го обяснявам.
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот portokal » 21 Юли 2007, 23:07

Изглежда, че изобщо не разбра какво казвам.

"опитваш да ме ПЛЮЕШ ЯКО" - без коментар.
Дописано: виждам, че си размислил и си видял, че никъде не те плюя, още по-малко пък яко. ;-)

"Ехо, айде пак" означава: прочетете пак писаното от Доли, според което бащата е придобил къщата ПО НАСЛЕДСТВО: "къщата е наследство на баща ми". Тогава не бях видяла думите и "по давност". Тя говореше в почти целия си постинг за наследствена къща на баща си.
След като ги видях, че било "по наследство и по давност", смятам, че случаят иска допълнително уточняване. Изразът "по наследство и по давност", както видяхме от примерите на Декан и на Каранедев, очевидно може да значи много неща.
А имотите, които единият съпруг е наследил, са лични и не стават СИО, колкото и години да са ги ползвали двамата съвместно. Като ми покажете решение, според което стават, пак ще говорим. Не че ще се съглася с правилността на такова решение.

Тва, дето си го сканирал, както и решението по-горе, се отнася за придобиване по време на брака ПО ДАВНОСТ. Никога не съм твърдяла, че тези имоти не стават СИО. Естествено, че стават.
Говорех за имот, придобит от бащата на Доли ПО НАСЛЕДСТВО.

Ако нещо не ми е ясно, ще пиша. По същия начин и на теб ако нещо не ти е ясно, пиши. ;-)
Аватар
portokal
Старши потребител

Предишна

Назад към Имотни казуси