начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Покупка на жилище в строеж

Казуси за недвижими имоти

Покупка на жилище в строеж

Мнениеот Иванова » 07 Яну 2006, 14:06

Кои са най-често срещаните злоупотреби от страна на фирмата-продавач при покупка на жилище на етап груб строеж?
Иванова

Мнениеот patila » 07 Яну 2006, 16:09

1.да не ти довърши апартамента
2. ако го довърши да ти иска още пари за общите части
3. да не ти даде ключдокато не ги платиш
4. да те разиграва с години
5. да си прехвърля правата и задълженията да други фирми УЖ че те ще довършват
6. да не ти изкара акт 16
и много други
добре е много внимателно да гледаш какво съдржание на договора за груб строеж подписваш как ще плащаш вноските и степпента на завършеност.Ако е фирмата е ООД или ЕООД пак внимавай че е ограничено отговорна.
patila

Мнениеот Гост » 10 Яну 2006, 18:42

Не съм съгласна в частта за общите части.В момента, в който станеш собственик по никакъв начин/не и законно,разбира се/ не може да те накара да плащаш отгоре на вече платеното.За какво е нотариалния акт, в който е описано всичко подробно. Хубаво е ако се придобива собствеността на "груб строеж" в нотариалния акт да се впише условие за довършителни работи, разрешение за ползване етц...
Гост

и аз не съм

Мнениеот selia » 10 Яну 2006, 18:52

Разбирам ви че не сте съгласни но ако прочетете темата за акт 16 аз имам точно този случай.Нот.акт в него са и общите имам и договор за довършване без точка за допъ;. плащане и сега без да платя 3000 лв не ми дават ключ като адвоката при който са ключовете ми обясни че парите са за довършване на общите части и това преди 1 год. аз не платих и още нямам достъп така че явно практиката е друга а не както по книгите.
selia

Назад към Имотни казуси