начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

нотариален акт

Казуси за недвижими имоти

нотариален акт

Мнениеот притеснена » 06 Яну 2006, 12:54

Моля за помощ!преди нова година прехвърлихме имот при нотариус, но се оказа че още не е вписан в съда, тъй като съдииката не приела документите, защотото нямало печат на фирмата/на строителя8. И сега не може да стане защотот трябва да се изкара нова данъчна оценка и т.н. Но нотариса ми каза, че няма страшно вече съм собственик на имота, само като се набавят необходимите документи ще се впише в съда. Въобще не ми е ясно и ако може някой да ми каже каква е процедурата, прехвърлен ли е имота като не е вписан в съда и нямам даже и нотариален акт и въобще това възможно ли е, или ще трябва да минава на ново сделката?МОЛЯ ВИ, ПОМОГНЕТЕ МИ!!!!!!
притеснена

Мнениеот Гост » 06 Яну 2006, 13:17

Собственик сте на имота, но с основание сте притеснена. До вписването на сделката в СВ не можете да я противопоставите на трети лица, които и ако междувмеренно - до вписване на сделката също закупят имота или бъде обременен с тежести. Същите ще се считат добросъвестни приобретатели.
Гост

Мнениеот Гост » 06 Яну 2006, 13:24

вие сте собственик на имота по отношение на трети лица от момента на вписване на сделката в Агенцията по вписванията т.е при недобросъвестност Вашият продавач може да продаде имота още веднъж, като ако новият акт бъде вписан преди Вашият единствената Ви възможност ще е да съдите продавача за нанесени имуществени вреди
Гост

нотариален акт

Мнениеот притеснена » 06 Яну 2006, 13:25

Благодаря за отговора,В този случай аз какво трябва да направя или просто нищо!Аз имам предварителен договор който е заверен при същия нотариус!Ох, незнам някаква идея!Норатиуса ми каза че няма страшно, но.....!
притеснена

Мнениеот Гост » 06 Яну 2006, 19:53

Вижте, дори и вашия продавач да продаде отново, винаги ще можете да го осъдите да ви върне платената цена плюс за претърпени вреди плюс за пропуснати ползи.Така че дори може да спечелите финансово от ситуацията. Не се тревожете чак толкова!
Гост

Назад към Имотни казуси