Здравейте приятели не съм добре осведомен по имотните казуси и затова реших да потърся първо помощ при вас.Значи става въпрос за отчужден имотна семейството ми в кв. Лозенец площ 300кв. през 1980г.Мога да ви цитирам Заповедта:
На основание чл.95 от Закона за териториално и селищно устройство и във основа на мотивираните предложенияна на комисията по чл.265 от правилника за прилагане на същия закон към СГНС по протокол №.... от 1980г. който възприемам изцяло,Издавам настоящата заповед за отчуждаване на недвижим имот и за определяне свързаните с това въпроси,съгласно чл.98 от 3ТСУ както следва:
1.Отчуждавам в полза на държавата недвижимия имот, находящ се на улица Вискяр планина/ местност Лозенец в гр.София,собственост на ..............Имотът се отчудава за предвиденото по застроитения и регулационен план мероприятие (обект) обществен център на (ведомството ,предприятието, обществената организация).........СОНС ВСЕ ОЩЕ НЯМА НИЩО ЗАСТРОЕНО.Обезщетението което сме получили е апартамент в Лозенец.Мисля че е важно да отбележа че и на суседите ни имотите които са били до нашите също са отчуждени и обезщетени с апартаменти.През 1996г. бащами и съседите ни са имали предложения от строителни предпиемачи и адвокати да си върнеме земите и на мястото им да се застроят жилищни кооперации от които сме щяли да получим апартаменти.За целта е трябвало да напуснем старите апартаменти и да обжалваме в съдът.Стигнало се е до съд но от лакомия не сме се споразумяли с стоителите и така делото останало недовъшено.Възможно ли е според вас да се върнат тези отчуждени имоти след толкова много години.Мисля да се консултирам с някои добър адвокат на които да му представя и цялата документация, но първо исках да се консултирам с вас в този Site,моля ако има някои които може да изкаже мнение по въпроса нека да го направи. БЛАГОДАРЯ ВИ!!!!!
- Дата и час: 25 Ное 2024, 01:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
връщане на отчужден имот
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Аз имах подобен случай. Една строителна фирма пое разноските за делото, върнахме панелка100м2 а ни обезщетиха от фирмата с 300 м2 жилища и 50 м2 магазин. Освен това за времето на процедурата и строителството ни бяха предоставили от строителната фирма оборотно жилище. Съдебната процедура и строителството се проточих около 5 години общо.
- fusions
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|