Имам нужда от съвет. Наскоро закупихземеделски имот лозе от собственика. Но се появиха след това наследници които твърдят че съм закупил само лозето но не и земята. Моля посъветвай те ме какво да направя, т.к те казват, че ще успорват след смърта на продавача.
В нотариалния акт пише:
Продавач Х продава на У следният земеделски имот: лозе, находящо се в гр. З с площ 816 кв.м, 4-та категория, съставляващ имот Н 953...... по плана на новообразуваните имоти, при граници.............. Който имот е придобитпо реда на параграф 4к ал.7 от ПЗР на ЗСМЗЗ и чл.28 ал.1 от ППЗЦПЗЗ вр. с пар. 4ка ал.1 ведно с построената в него сграда на един етаж с 32 кв.м за сума....
Не знам дали наистина съм се прецакал и съм купил само няколко главини лози. Моля посъветвай те ме.
- Дата и час: 25 Ное 2024, 01:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
иван
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
не сте закупили земеделска земя/имот/, а имот, находящ се в селищно образувание.
вероятно сте го закупили от бившия ползовател, който е имал законно построена сграда и е продобил правото да закупи прилежащия имот по реда на пар.4а от ПЗР на ЗСПЗЗ.
в последствие е бил изготвен план по 4к - план на новобразуваните имоти и вие сте закупили имота по скица, издадена към заповед за придобиване право на собственост /евентуално може и по предходен нот. акт/ от този бивш ползовател и впоследствие сосбтвеник. Претенциите спрямо Вас вероятно са от наследниците на бившия собственик по пар.4б, които обаче също вероятно имат установително решение от ОЗСГ и то не им дава право да им бъде възстановена земята, някога притажавана от техния наследодател, в реални
граници, защото не се възстановява правото на собственост на граждани върху застроени земеделски земи, върху които е предоставено право на ползване съгласно актовете, посочени в пар 4. от ПЗР на ЗСПЗЗ /за справка прочетете пар. 4б/
вероятно сте го закупили от бившия ползовател, който е имал законно построена сграда и е продобил правото да закупи прилежащия имот по реда на пар.4а от ПЗР на ЗСПЗЗ.
в последствие е бил изготвен план по 4к - план на новобразуваните имоти и вие сте закупили имота по скица, издадена към заповед за придобиване право на собственост /евентуално може и по предходен нот. акт/ от този бивш ползовател и впоследствие сосбтвеник. Претенциите спрямо Вас вероятно са от наследниците на бившия собственик по пар.4б, които обаче също вероятно имат установително решение от ОЗСГ и то не им дава право да им бъде възстановена земята, някога притажавана от техния наследодател, в реални
граници, защото не се възстановява правото на собственост на граждани върху застроени земеделски земи, върху които е предоставено право на ползване съгласно актовете, посочени в пар 4. от ПЗР на ЗСПЗЗ /за справка прочетете пар. 4б/
-
cleo - Потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|