начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

ЖСК ИЛИ СЪКООПЕРАТОР МИ Е ДЛЪЖНИК

Казуси за недвижими имоти

ЖСК ИЛИ СЪКООПЕРАТОР МИ Е ДЛЪЖНИК

Мнениеот Питаща » 09 Дек 2005, 15:52

Здравейте!
Имам следното питане:Бях съкооператор в ЖСК,преди две години приблизително си получихме НА.По-време на стоителството Председателя на ЖСК сиситемно ни търсеше и искаше суми пари за съответните нужди по строежа.Имаше такива от съкооператорите които в момента не разполагаха с пари и техните нужди се оказа ,че председателя е покривал с наши средства,такива като нас които са давали в повече(разполагаме със съответните квитанции).Сега се оказва че на мен и на още един от съкооператорите се дължат пари,тези които сме надплатили и един от тези нередовни пладци не си е опаравил отношенията нито с нас нито с председателя на кооперацията.Към кого трябва да предявя иска,за какво ,по какъв начин?Обяснете ми как да си върна парите,заедно с другия ощетен или всеки по-отделно :?:
Питаща

Мнениеот Гост » 10 Дек 2005, 00:32

Както сте обяснили казуса искът трябва да бъде реално предявен срещу ЖСК.Обаче тъй като към момента всички са получили нотариалните са актове т.е. са правоприемници на ЖСК-то реални ответници ще бъдат всички съкооператори.Искът ще бъде за неоснователно обогатяване и трябва всеки от ощетените да предяви самостятелен иск. Възможен е и друг вариант- председателят на ЖСК да предяви иска директно срещу лицето което дължи а вие да встъпите в процеса като подпомагаща страна. Освен това си помислете председателят умишлено ли е постъпил та ка защото ако умишлено ви е нанесъл вреда ще носи наказателна отговорност. P.S.Извинете че няма запетайки не ми работи клавиша.
Гост

Мнениеот питаща » 12 Дек 2005, 18:26

искрено ви благодаря за компетентния отговор и ви извинявам за липсващата пунктуация:)Пожелавам Ви приятни празници и Дядо Коледа да ви подари нова клавиатура :)
питаща

Назад към Имотни казуси