Колеги, четох една статия, мисля че беше от Е.Дашина. Та според нея, при действието на ЗУТ не е законосъобразно използване на понятия като"дворно място", парцел" , които имаха своето приложение по времето на ЗТСУ. Като предмет на сделка ЗУТ и ЗКИР посочват "поземлен имот" и "урегулиран поземлен имот". Моят нотариус държи предмета на сделката да се формулира така : "дворно място, съставляващо УПИ I-10 /парцел първи за имот пл.№ десет/...."
Мнения?
- Дата и час: 24 Ное 2024, 23:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
за понятията
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
а при нас е "дворно място, за което е отреден урегулиран поземлен имот № І - 25 /едно - двадесет и пет/...."
и аз не мога да се съглася с изразеното в статията
още повече, че едното няма нищо общо с другото, т.е. не могат да са взаимоизключващи се понятия, характеризиращи вида на земята с вида на регулацията - дворище, парцел УПИ и ПИ, и от др.страна земеделска земя, ливада, нива и т.н.
и аз не мога да се съглася с изразеното в статията
още повече, че едното няма нищо общо с другото, т.е. не могат да са взаимоизключващи се понятия, характеризиращи вида на земята с вида на регулацията - дворище, парцел УПИ и ПИ, и от др.страна земеделска земя, ливада, нива и т.н.
- василиса
Парцел идва от френски език. Parcelle -частица.
Време е да сменим термина гардероб. Garde-robe - шкаф за пазене на дрехи. Политик, гарсониера, бира, дипломат, застраховам, захар, климатик, клисура, лимонада, лимон, рафт и т.н. Не може да се ползват английски, руски, турски, френски и т.н. думи (над 50 000), да не говорим за гръцките и латинските. И от утре никой да не казва салам или колбас-анатема. ХИ, ХИ, ХИ, ХИ .
Време е да сменим термина гардероб. Garde-robe - шкаф за пазене на дрехи. Политик, гарсониера, бира, дипломат, застраховам, захар, климатик, клисура, лимонада, лимон, рафт и т.н. Не може да се ползват английски, руски, турски, френски и т.н. думи (над 50 000), да не говорим за гръцките и латинските. И от утре никой да не казва салам или колбас-анатема. ХИ, ХИ, ХИ, ХИ .
- Инот
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|