начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Една съседка свири на пиано и това ми пречи

Казуси за недвижими имоти

Една съседка свири на пиано и това ми пречи

Мнениеот Силенция » 12 Ное 2005, 23:18

Току що се сдобих с нов апартамент и се оказа, че някой наоколо свири на пиано така, че се чува силно в апартамента ми и то във всичките три стаи, няма къде да се спасиш, освен да излезеш на разходка. Има и вариант да пуснеш силно радиото или телевизора, така че да не чуваш пианото, но това не е подходящ за мене подход. Още не съм разбрала кой и защо свири, не съм опознала още съседите си, първо искам да обмисля варианти за действие. Надявам се, че не се дават уроци по пиано в съседен апартамент на 7-9-ти етаж. Дори не мога още да разбера отгоре или отстрани идва неприятно силната музика. Дали това е "безпокойство за другите обитатели по-голямо от обичайното" или на друго трябва да заложа? Дано пък да не е редовно. Моля, споделете мнения! Предварително благодаря!
Силенция

Мнениеот gega » 12 Ное 2005, 23:58

чл. 109 ЗС, във връзка с чл. 45 ЗЗД
gega
Потребител

Мнениеот Гост » 13 Ное 2005, 02:10

Купете си барабани и тогава да видим кой кого!
Гост

Re: Една съседка свири на пиано и това ми пречи

Мнениеот Бате Серго » 16 Ное 2005, 13:49

Има една наредба No1/1993 на СОС. Там са указани часовете за вдигане на шум. Другото го има и в ПУРНЕС-предупреждение и изгонване на съсед. Цялата процедура е съгласно ЗС.
Бате Серго

Мнениеот Гост » 16 Ное 2005, 15:08

Е как така?!? Това е изкуство - жената свири на пиано, а вие ще я гоните?! 8)
Гост

Мнениеот Гост » 16 Ное 2005, 15:21

Anonymous написа:Е как така?!? Това е изкуство - жената свири на пиано, а вие ще я гоните?! 8)

Ама свирела не това, което са поръчали от етажната собственост.
Мога да Ви пратя тези закони. sergomarkov@gmail.com.
Гост

Мнениеот zorra » 16 Ное 2005, 17:40

Разберете първо откъде идва силната музика. Извикайте полиция, която ще състави акт за АН по съответната наредба на Общински съвет. След това ще се състави наказателно постановление, което ще наложат на нарушителя глоба.
zorra
Младши потребител

Мнениеот Смехурко » 17 Ное 2005, 09:07

Изолация. Струва пари, но е тихо и топло.
Смехурко

Мнениеот Силенция » 17 Ное 2005, 19:39

Благодаря ви много за съветите! Ще предприема препоръчаните мерки!
Най-добри пожелания!
Силенция

Назад към Имотни казуси