начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Въпрос

Казуси за недвижими имоти

Въпрос

Мнениеот Гост » 16 Ное 2005, 11:05

Искам да попитам нещо и ще съм много благодарен ако някой ми даде съвет. Става въпрос за семейна къща, която баба ми навремето е построила с дядо ми. След което дядо му умира и оставя наследници баба ми, баща ми и чичо ми. Баба ми преди смърта си продаде нейния дял на чичо ми. Сега научаваме, че тъй като, вече 10 години не сме ползвали и не сме се грижили за въпросната къща, чичо ми можел чрез констативен НА, да стане собственик на цялата къща.
Въпросът ми е може ли чичо ми наистина да стане собственик на целия имот по тази начин и какво са възможните варианти за противодействие на това.
Гост

...обстоятелствена проверка

Мнениеот gery » 16 Ное 2005, 11:14

Да, може. Само, че актът няма да е констативен, а ще се състави въз основа на извършена обстоятелствена проверка за давностно владение на имота. Чичо ви трябва да вземе удостоверения, че имотът не е държавна респ. общинска (съ)собственост, както и да намери 3 свидетели (по възможност съседи на имота). Как може да противодействате, ами изпратете му например Нотариална покана, че желаете да ви плаща обезщетение за това, че сте лишени от възможността да ползвате имота.
gery
Потребител

Назад към Имотни казуси