Здравейте,
моля ви за съвет относно следния имотен казус:
С приятеля ми закупихме имот чрез ипотека, като в предварителния договор за покупко-продажба бе определен вида, в който трябва да получим имота. Самият имот ни беше прехвърлен нотариално на 3.10. като продавачите все още извършват ремонти дейности за да ни го предадат във вида, в който трябва да е според договора. Освен това например прозорците не трябва да са пукнати, но на въпроса ми дали ще ги подмени, единият от продавачите ми обяснява, че те били по поръчка и няма как да ги смени Така променя условията по договора в тяхна полза и реално няма да изпълни част от техните задължения. Времето минава, ремонта тече бавно - посъветвайте ме какви стъпки би следвало да преприемем, при условие че ние сме заплатили исканата цена чрез ипотечния кредит, а продавачите не са изпълнили тяхната част от уговорката. Хора сме и им дадохме време да приключат с всичко да 10 октомври - за наше съжаление те са почти доникъде с нещата. Продавачите са наясно, че нямаме излишни пари да ходим по адвокати и се възползват от това максимално.
Моля дайте съвет по какъв начин можем да ги накараме да ускорят темповете за ремонта и изпълнят техните задължения по договар както трябва и без да ни ощетяват, след като сме в правата си да ползваме имота.
Поздрави.
- Дата и час: 24 Ное 2024, 20:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Неизпълнение на клауза към договор за имот
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Вижте, продавачите са изпълнили основното си задължение по договора, а именно прехвълили са собствеността. Единственият ви шанс е по съдебен ред, но първо ще се проточи дълго, второ ще струва доста, ако се гледа на всички инстанции. Така, че недейте се вкарва в този филм, ще изгубите повече пари и време от колкото, ако си направите сами ремонта.
Успех
Успех
- Гост
Anonymous написа:Вижте, продавачите са изпълнили основното си задължение по договора, а именно прехвълили са собствеността. Единственият ви шанс е по съдебен ред, но първо ще се проточи дълго, второ ще струва доста, ако се гледа на всички инстанции. Така, че недейте се вкарва в този филм, ще изгубите повече пари и време от колкото, ако си направите сами ремонта.
Успех
Знаех си, че шансовете ни са малки да направим нещо по този въпрос.
Все пак благодаря за бързия отговор - дано всичко се оправи.
- Ивелина
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|