начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

земята ни е 8 ст. на кв.метър - така определи закона

Казуси за недвижими имоти

земята ни е 8 ст. на кв.метър - така определи закона

Мнениеот eivanova72 » 11 Окт 2005, 19:50

Здравейте!
Държавата отне земята/4,8 дка гори/ на майка ми и иска да ни обезщети с 401 лв. в компенсаторни бонове. Общинската поземлена комисия твърди, че няма общински фонд земя, за да ни обезщети и затова ни предлага компенсаторни бонове.Цената на земята ни Общинската служба по Земеделие и гори определя съгласно чл. 36 ал. 2 от ЗСПЗЗ във връзка с Наредба за условията и реда за установяване на текущи пазарни цени на земеделските земи. Прочетох доста съдебна практика, но така и не открих някой със сходен казус да е спечелил дело на база доказване, че това не е пазарната цена на земята чрез вещо лице.
Адвокатът ни твърди, че ще спечелим, но аз не съм уверена след като днес прочетох в АПИС решения и на ВАС.
Някой имал ли е такъв казус и на какво се е основал, какви доказателства е представил.

Ще съм Ви благодарна за всяка насочваща мисъл. :idea:
eivanova72

Strani`en hod

Мнениеот Ant » 11 Окт 2005, 21:40

Един малко по-бавен и страничен ход е, да обжалвате самата наредба пред ВАС... по ЗВАС и ЗАП.
Ако имате време.
:)
Ant

Мнениеот eivanova72 » 12 Окт 2005, 11:41

Да, за това не сме се сетили, благодаря!
eivanova72

Назад към Имотни казуси