начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Делба след развод

Казуси за недвижими имоти

Делба след развод

Мнениеот Prit » 26 Сеп 2005, 00:11

Здравейте. Имам няколко въпрос и се надявам че тука мога да открия отговорите им. Родителите ми се развеждат доколкото знам всичкото имущесво се дели на две по равно. Първия ми въпрос е при какви условия майка ми може да иска по голям дял тъй като тя е направила и постигнала повечето и ввтория ми въпрос е след развода баща ми при какво положение може да ме лиши от наследсто на това което е получил след разода? Благодаря ви предварително
Prit

Мнениеот Гост » 26 Сеп 2005, 10:15

МАЙКА ВИ МОЖЕ ДА ПРЕДЯВИ ИСК ПО ЧЛ.28АЛ.3-ДО ИЗТИЧАНЕ НА 1 ГОДИНА ОТ РАЗВОДА!А БАЩА ВИ НЕ МОЖЕ ДА ВИ ЛИШИ ОТ НАСЛЕДСТВО ВИЕ ИМАТЕ ПРАВО НА ЗАПАЗЕНА ЧАСТ НЕ САМО ВЪРХУ ОНОВА КОЕТО ТОЙ ЩЕ ПОЛУЧИ СЛЕД РАЗВОДА ,НО И НА ЛИЧНОТО МУ ИМУЩЕСТВО КЪМ МОМЕНТА НА СМЪРТТА МУ!ОСВЕН ПРЕДИ СМЪРТТА СИ ДА РАЗПРОДАДЕ ВСИЧКО,НО ЕДВА ЛИ !
Гост

Мнениеот Ант » 26 Сеп 2005, 21:51

Не е ли малко странно, питащият да развежда родителите си?

При развода, майката ще има възможността, да доказва изключителен принос за придобиване на семейното имущество.
Остави това на адвокатите.
Ант

Мнениеот Ант » 26 Сеп 2005, 21:53

П.П. Делбата ще се извърши едновременно с "развода", а не след това.
Гледай, да не пропуснеш нещо.
Ант

Мнениеот Prit » 27 Сеп 2005, 22:37

А имам ли възможност да обжалвам ако направи дарение на трето лице като негов наследник. Благодаря ви с отговорите които сте ми дали до сега
Prit

Мнениеот Гост » 30 Сеп 2005, 11:06

нямаш
Гост

Назад към Имотни казуси