начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Продажба на земеделски имот

Казуси за недвижими имоти

Продажба на земеделски имот

Мнениеот Петко » 12 Сеп 2005, 15:20

Здравейте,

имам следния въпрос: предлагат ми да закупя земя, която е наследство и нотариалният акт е на името на починалата майка на продавача. Той има договор за доброволна подялба с братятя си и декларация за отказ от наследство от сестра си. Имам 2 въпроса:
1. Неовходими ли са други документи удостоверяващи собствеността му /като нов нотариален акт на негово име, например/
2. Може ли отказа на наследство да бъде успорен в последствие и сестра му да придобие права
Петко

Мнениеот Гост » 12 Сеп 2005, 15:33

по принцип не са необходими други докуменит за собственост. не стана ясно обаче тази декларация за отказ от наследство как е направена. по принцип отказа от наследство се вписва в Районния съд съд. отказът кога е правен-пред делбата или сестрата е учавствала в делбата? Ако не е учавствала в делбата и отказът е направен след нея, значи делбата може да се атакува като нищожна. Проверете тези неща преди това и най -добре покажете отказа за наследство на адвокат.
Гост

Адвокат

Мнениеот Петко » 12 Сеп 2005, 15:41

Благодаря за отговора!

Можете ли да ми препоръчате адвокат от Варна /т.к. продавача и документите са там/ които би могъл да провери въпросните документи.
Петко

Назад към Имотни казуси