начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Продажба или Дарение?

Казуси за недвижими имоти

Продажба или Дарение?

Мнениеот Василева » 16 Авг 2005, 14:08

Въпросът ми е следния: родителите ми искат да разделят семейните ни имоти между мен и брат ми. Какъв е най-евтиния начин за това чрез продажба или чрез дарение? Или може би ина друг начин?

Имотите са селка къща и апартамент.

Предварително благодаря на всеки, който ще отдели от времето си и ще ми отговори![/b]
Василева

Мнениеот Ха Ха Ха » 16 Авг 2005, 14:14

Със сигурност дарението е по- евтино, защото не се заплаща данък при прехвърляне чрез дарение между лица по права линия. Въпроса е с брат ви да не се изпокарате после и да започнете да смятате запазени и разполагаеми части при наследство и да земете да се съдите за намаляване на дарения и т.н. сеири
Ха Ха Ха

Мнениеот neviadv » 16 Авг 2005, 14:14

Vav va6ia slu4ai darenieto e po-evtino,za6toto ste rodnini po prava linia,ama tova darenie niakoga moje da bade osporeno
neviadv
Младши потребител

Мнениеот Василева » 16 Авг 2005, 16:17

neviadv написа:Vav va6ia slu4ai darenieto e po-evtino,za6toto ste rodnini po prava linia,ama tova darenie niakoga moje da bade osporeno

Благодаря ви за отговорите!

Лек ден!!
Василева

Мнениеот zorina » 16 Авг 2005, 17:22

Разбира се, дарение!
zorina
Нов потребител

Мнениеот Гост » 25 Авг 2005, 12:40

Sled vreme brat ti moje da osporva.
Гост

Мнениеот he » 25 Авг 2005, 19:52

саморъчното завещание е още по-евтино :idea:
he

Мнениеот Гост » 25 Авг 2005, 20:16

А после? :lol:
Гост

Мнениеот исса » 02 Сеп 2005, 11:35

наистина всички сте прави, че дарението е по-добрия начин за прехвърляне на имоти между роднини, заради това че между роднини по права линия не се плаща данък. но дарението наистина се оспорва, обаче само ако е накърнена запазената част на някой от наследниците. ако са спазени разпоредбите на закона за наследството за запазената част, която се изчислява върху цялата наследствена маса, няма причини да се оспорва. хубавото на дарението е, че не може да се развали от дарителя, докато завещанието може да се разваля колкото пъти си поиска този, който завещава. и също може да се оспори в запазената част на наследник, ако е накърнена. преценете си.
исса

Назад към Имотни казуси