- Дата и час: 24 Ное 2024, 17:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
моля за съвет
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
моля за съвет
как да проверя определен имот/апартамент/на чие име се води?ако е прикрито дарение,как мога да го докажа?в противен случай жена ми ще е лишена от идеална част!
- Гост
Отивате в Службата по вписванията в РС, в района на който е местонахождението на имота. Плащате 1лв. за справка по сметка на Агенцията по вписванията в съответния град и освен това е нужно да знаете поне три имена или най-добре ЕГН на една от страните, по вероятната сделка, най-добре тези на праводателя. По имотно вписване и справки май все още никъде не правят, макар и някъде да е възможно такова търсене.
- Неви
Благодаря Ви Неви.
нещага стоят по-особено!преди време имотът е бил собственост на вече покойната майка на жена ми!!!но...не сме сигурни сега на чие име е!ще ви кажа,че е имало някакви правни действия относно имота след смъртта,но незнам точно какви?ако ползвам ЕГН на майката на съпругата ми?ще има ли ефект или да ползвам и ЕГН на нейните родители!опасявам се,че те са върнали имота в своя патримониум преди около 24-25г.т.е.след нелепата смърт на тогавашният собственик.
нещага стоят по-особено!преди време имотът е бил собственост на вече покойната майка на жена ми!!!но...не сме сигурни сега на чие име е!ще ви кажа,че е имало някакви правни действия относно имота след смъртта,но незнам точно какви?ако ползвам ЕГН на майката на съпругата ми?ще има ли ефект или да ползвам и ЕГН на нейните родители!опасявам се,че те са върнали имота в своя патримониум преди около 24-25г.т.е.след нелепата смърт на тогавашният собственик.
- Гост
Отидете в общината в "Регулация и кадастър" и искайте справка за вписванията в расписните книги - имена, документи за собственост за имота.Не могат да ви откажат, по чл.8 от Закона за кадастъра и имотния регистър имате право на такава справка.Записвате си имената на последният вписан и нот.акт и отивате в архивите да го търсите.След това си намирате начин да го намерите и установявате на място кой , къде , защо и как.....
- Гост
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|