начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Наследствен имот - спор

Казуси за недвижими имоти

Наследствен имот - спор

Мнениеот Миро » 21 Авг 2005, 12:03

Баща ми почина през 1980 год и остави имот - земеделска земя, която наследихме майка ми, аз и племенницата ми(дъщеря на починалата ми през 1977 год. сестра). От тогава до настоящия момент единствено аз се грижа за имота и имуществото в него, което е изцяло подновено и подменено от мен с мои средства - също и множество подобрения. През 1992 год. майка ми прехвърли нейния дял по равни части на мен и на племенницата. През цялото време аз съм се грижил за имота, а и преди това помагах активно на баща си. Майка ми почина през 2000 год. и племенницата веднага започна да настоява да го продадем тъй като влезе в регулация, цената му се вдигна много и тя иска да продадем и да ДЕЛИМ ПО РАВНО, въпреки че тя буквално не е стъпила в имота. Какви са правата ми ? Мога ли да узаконя нейната част чрез обстоятелствена проверка или ще трябва да изплащам нейния дял и по какви цени?
Миро

Мнениеот Гост » 22 Авг 2005, 09:46

Много добре си разбрал че имаш два варианта:1- правиш проверка и тя те вкарва в съда за около 10-12 години и нямаш гаранция че ще спечелиш.2-плащаш й цената която тя поиска и като не можеш да й я дадеш ,тя си го продава на друг.
Гост

Назад към Имотни казуси