начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Аз какво мога да направя

Казуси за недвижими имоти

Аз какво мога да направя

Мнениеот Гост » 27 Юли 2005, 11:38

Имам дарение за 5/6 от един апартамент на дядо ми останалата 1/6 от него е останала на чичо ми, след смъртта на баба ми.Останалото му наследство е една вила и няколко ливади и ниви, които се делят по равно между останалите 4 наследници и мен.Проблемът е, че те завеждат дело за делба преди 10г., в което присъединяват иск за запазени части он дарения апартамент.Аз искам да продадем тези имоти,но не знам как може да стане, докато се делбени,какъв реда ако и те са съгласни,кое е най-удачно за мене?
Гост

Мнениеот галина » 02 Авг 2005, 11:08

Ако всички съсобственици са съгласни да продават,то тогава няма проблем.Ако пък един само е против,то шансът е НИКАКЪВ.Доколкото разбрах става въпрос за идеални части, а не за реални.При първото-всички,при второто-всеки сам може.Все пак следва да се видят и документите, с които разполагате.Така че се обърнете към адвокат или нотариус,които най-добре ще ви посъветват.Успех!
галина

Назад към Имотни казуси