Какво трябва да направя когато се наруши валиден договор от страна на наемодател, а по-късно иска и развалянето на договора, при което е нанесъл материални и нематериални вреди и пропуснати ползи на наемателя. Мога ли и по какъв начин мога да искам да ми платят неустойки ? Спешно ми е защото нямам пари за нова квартира, а тя не ми дава парите
доброволно. Много ще съм ви благодарен за реален съвет.
- Дата и час: 24 Ное 2024, 15:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Спешна помощ?!
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Спешна помощ?!
За съжаление няма кой от колегите да ви даде адекватен отговор на въпроса,тъй като последния зависи от доста неща.1.Какво значи валиден?2.Подписан ли е от двете страни?.3.Какви са клаузите в него?/много важно условие/4.Какви са тези"материални и нематериални вреди и пропуснати ползи на наемателя".5.Ще искате неустойки,ако ги има упоменати като размер в договора.6.Какви пари искате и защо от наемодателя?.При това положение НЕ МОЖЕ ДА ИМА РЕАЛЕН СЪВЕТ.
- Галина
Договорът е подписан от двете страни чрез агенция за недвижими имоти. Клаузите са относно какво мога да ползвам, какъв наем да давам и на коя дата. Вредите и пропуснатите ползи са тези, че не съм ползвал това, за което съм платил, т.е. наемодателя нарушава договора умишлено. Сега иска да прекратим договора, което мен ме ощетява, защото аз съм платил на агенцията за намиране на квартирата и процент от наема. В договора няма нищо упоменато за неустойки, но защо иначе се подписва договора, ако не за да се спазва добросъвестно и ако не се спазва да можеш да си търсиш правата? Искам да ми върне парите от наема и парите, които съм дал за агенция + пари за причинения психически стрес, което е истина, защото имам високо кръвно налягане и пия успокоителни, а в следствие на разправиите положението ми се усложни. Какво мога да направя ?
- Nikolai Stoilov
АГЕНЦИИ УЖАС ! Абсолютно съм сигурна,че са ви предложили бланкетен договор,върху който са писали на ръка. За тях единствено има значение комисиона,който ще вземат и от там нататък.......................ДА СЕ ОПРАВЯТ ! Да не Ви отчайвам,но.........нито агенцията ще Ви върне парите,нито наемодателя ще даде.Обърнете се към адвокат! Не мога, а и не искам да давам становища без писмени доказателства/та аз дори не знам какво пише в т.нар."договор"/Въоръжете се със сили,търпение .......
- Галина
Отидох на адвокат и ми каза, че правото е на моя страна и мога да си искам неустойки за неспазване на договора и причинениете щети от това. Каза ми, че мога да изпратя на наемодателя едно нотариално известие (или не знам точно какво беше, но нещо подобно) да си плати, а ако откаже, мога да го съдя.
Може ли да се има доверие на всеки адвокат, защото този го избрах съвсем случайно? Да не се окаже, че той ме е подвел и да се набутам още повече с парите, ако се впусна да си търся правата ?
Може ли да се има доверие на всеки адвокат, защото този го избрах съвсем случайно? Да не се окаже, че той ме е подвел и да се набутам още повече с парите, ако се впусна да си търся правата ?
- Nikolai Stoilov
Става дума за нотариална покана,с която го уведомявате за Вашите претенции,като му давате срок да уредите отношенията си.След това следва да заведете иск пред РС.А що се касае до втория въпрос не бих могла да Ви дам съвет,тъй като това"кой добър,кой лош" е много субективно понятие.Не си мислете,че тези които лицата им не слизат от медиите са най-добрите.Има и такива,но повечето си правят реклама.Може да попаднете на някой адвокат, с не толкова известни имена и да свърши повече работа от по-горе упоменатите.Все имате познати,приятели,които могат да Ви насочат.Успех!
- Галина
Vaznamerjavam da se registriram po zakona za svobodnite profesii kato prepodavatel po angliiski ezik.Interesuva me kakav e rasmerat na sotsialnata osigurovka ,koito trjabva da plashtam?
- blue light
Прочетете си внимателно договора. Би следвало да има клауза която за неуредените в договора отношения, препраща към общите разпоредби на Закона за задълженията и договори или гражданското законодателство. Ако имате някакъв договор, или поръчка, заявка с агенцията можете да ангажирате и нейната отговорност. Спокойно огледайте и помислете върху нещата и обсъдете с адвокат. Но нотариалната покана е пърия ход, който трябва да предприемете.
- Be you
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|