начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

пълномощно

Казуси за недвижими имоти

пълномощно

Мнениеот ДЪЩЕРЯТА » 29 Апр 2005, 13:27

Баща ми е дал пълномощно на брат си да го представлява при продажбата на имот,наследство от починалата им майка.Дава ли му право това пълномощно да получи парите от парите от продажбата или баща ми,който е жив,трябва да си ги вземе лично.
ДЪЩЕРЯТА

Re: пълномощно

Мнениеот valq » 29 Апр 2005, 13:58

Да. При нотариалното изповядване се изисква и текст със смисъл: "да получи продажната цена от сделката", иначе продавачът няма на кого да плати.
valq

Мнениеот Дъщерята » 29 Апр 2005, 19:21

Благодаря на Валя за отговора.Сделката е извършена и братът на баща ми, с пълномощното,в което не се споменава,че той може да получи парите,е взел и неговата част,която след това не предава в пълния й размер.От кого трябва да търсим отговорност в този случай-от купувача,от нотариуса,изповядал сделката или от чичо ми?
Дъщерята

Мнениеот Ant » 29 Апр 2005, 19:54

Помисли оново, какво пиш в пълномощното.
Почти сигурно е че при извършване на продажбата, представителят получава цената...
За въпросът, дали и как мжете да си поучите цялата 1/2 - след разговорите с чичото - съдебен иск. Подробностите - лично..
Идте при авокт.Дъщерята написа:

> Благодаря на Валя за отговора.Сделката е извършена и братът на
> баща ми, с пълномощното,в което не се споменава,че той може
> да получи парите,е взел и неговата част,която след това не
> предава в пълния й размер.От кого трябва да търсим отговорност
> в този случай-от купувача,от нотариуса,изповядал сделката или
> от чичо ми?
Ant

Мнениеот Дъщерята » 29 Апр 2005, 20:59

Какво значи почти сигурно.Има ли право да вземе парите,след като в пълномощното пише"Да ме представя при продажбата на имота",но не е указано в изричен текст да вземе парите.Подали сме жалба до прокурор,ако се наложи ще се съдим,но има ли виновен за това,че парите не са взети от баща ми и друг го е подписал на декларацията за такси към държавата при сделката
Дъщерята

Мнениеот zingova » 30 Апр 2005, 12:28

Мисля, че в този случай може да се предяви иск за неоснователно обогатяване т.к. сума е получена от брата без основание, не виждам как от купувача би могло да се търси отговорност? Липсва като че ли основание. Ако в пълн. не пише, да се получи продажната цена, това не значи че тя не може да е платена предварително направо на баща Ви. Въпрос на доказване е .
zingova
Нов потребител

Мнениеот miss pravo » 02 Май 2005, 00:26

kazvate 4e ste podala jalba do prokuror,no ako shte se sydite,deloto shte e grajdansko....
miss pravo

Мнениеот syn4oto » 03 Май 2005, 09:39

Ама верно ли? Ае стига бе, не може да бъде!
syn4oto

Назад към Имотни казуси