начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

покупка по данъчна оценка

Казуси за недвижими имоти

покупка по данъчна оценка

Мнениеот адв. » 13 Апр 2005, 22:03

как мога да извърша покупка по данъчна оценка, но да съм сигурен, че при евентуална евикция ще си получа реалната продажна цена?
адв.

Re: покупка по данъчна оценка

Мнениеот bona fide » 13 Апр 2005, 22:37

С клауза в нотариалния акт: Двете страни се договарят, че при евентуално съдебно отстраняване /евикция/ продавачът ________ дължи на купувача ___________ връщане на продажната цена от ___________ плюс неустойка в размер _____________ .
bona fide

Мнениеот адв. » 13 Апр 2005, 22:48

Благодаря за отговора.

При тази схема ме притеснява възможността да се иска намаляване на неустойката като прекомерна, защото в моя случаи оценката е 4 пъти по-ниска от реалната цена, затова смятам продавачът да завери декларация, в смисъл : " сумата, която съм получил за имота е в размер..../реалната цена/" , но ако използвам тази д- я като доказателство за полученото по нот. акт, то какво ще кажат данъчните по въпроса...?
адв.

Мнениеот Be you » 13 Апр 2005, 23:41

Намалете съотношението на цените. Ако прецените последиците от евикцията- евентуално дължимите вреди и пропуснати ползи и т.н., просто вземете калкулатора. А клауза в НА, в която да се говори за реална цена е абсурд. Клауза за обезщетение за вреди - да!
Be you

Мнениеот иван бонев » 21 Апр 2005, 22:04

Здравеите,
Бихте ли ми радяснили какво представлява обратния документ
БЛАГОДАРЯ
иван бонев

Мнениеот Bona » 27 Апр 2005, 12:38

Не си създавайте излишни притеснения, минете покупката на реалната цена. Не са толкова страшни таксите.
Bona

Назад към Имотни казуси