начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Възстановяване на собственост

Казуси за недвижими имоти

Възстановяване на собственост

Мнениеот juri » 30 Мар 2005, 10:32

Колеги, имам нужда от мнения по следния казус:
Мой роднина е наследник (заедно с още 3-ма души) на имот, който при включването му в ТКЗС е бил земеделска земя. След време е вкл в плана на селището (селото) и върху една част от него са построени сгради - чиито собственик тогава е било ТКЗС (или кооперация?). Сградите погиват при пожар преди около 2г. Остават само бетонните основи. Не са направини необходимите постъпки пред Поземлената комисия/сега ОСЗГ за въстановяване на собствеността. Роднината ми е поискал само скица на имота от техническата служба към общината преди около година, но издаването й се бави и до сега. Същевременно кметът на селото без заповед на общинския кмет е започнал подготовка за строителство на гараж на въпросната земя.
Искам да знам как може да спрем строителството на гаража? Може ли земята да бъде възстановена в реални граници и как (какъв е редът за това)? Необходим ли е иск срещу общината за да се установи правото на моя роднина да си възстанови собствеността върху земята? Как ще се отрази на процедурата по възстановяване евентуалното започване на този строеж, съответно завършването му? Какви са най-вероятните според вас изходи от случая? Какво да правя?...
Предварително благодаря на всеки, който ми помогне!
juri
Потребител

Re: Възстановяване на собственост

Мнениеот scribtor » 01 Апр 2005, 00:01

Пиши колко колко си готов да заплатиш за отговор на въпросите си и сигурно ще се намерят мераклии да се включат!...
Аватар
scribtor
Потребител

Назад към Имотни казуси