начало

Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна

Нямах никаква представа, че притежавам жилищна сграда.

Казуси за недвижими имоти

Нямах никаква представа, че притежавам жилищна сграда.

Мнениеот Гергана » 07 Мар 2005, 13:52

Здравейте всички
не съм юрист и затова искам да се обърна за съвет към вас.
Днес получих писмо от фирма "МДМ - С" ООД, която е оторизирана от "Топлофикация София" АД за събиране на просрочени задължения. Писмото е адресирано до моята фирма /ЕООД/, получих го на адреса по съдебна регистрация. "МДМ - С" ме уведомява, че дължа пари на "Топлофикация София" , като задължението е за адрес, който аз веждам и чувам за първи път и на всичко отгоре е за период в който фирмата ми все още не е била регестрирана.
Останах меко казано изненадана и реших, че е станала някаква грешка, която лесно ще бъде коригирана. Съвсем спокоино вдигнах телефона е се обадих на номера посочен в писмото на "МДМ - С". Обясних всичко, продиктувах абонаментния номер посочен в писмото и една любезна госпожа съвсем спокойно ми продиктува мойте три имена /в писмото ги нямаше/ и данните на фирмата ми и ми каза "Ще отбележа, че твърдите, че нямате нищо общо с посочения адрес и че не сте имали дейност в София, но вашата фирма дължи тези пари". Вече разбрах, че грешката не е незначителна и няма да бъде никак лесно коригирана.
След това се обадих в "Топлофикация София" АД и от там ме прехвърлиха към една любезна служителка, която ме уведоми, че притежавам цяла жилищна сграда, а не само един апартамент, стана ми смешно, незнаех как да реагирам, само казах "Има някаква грешка аз не притежавам нищо в София нито апартамент, нито сграда". След това госпожата направи оше една справка на данните и каза "Това е вашето лично име, името и данните на фирмата, на която сте управител. Ако сте нов управител може все още да не сте запозната. Аз бях инкасатор на вашия район и лично съм ви носила фактури в офиса ви." Продължих да твърдя истината, а т.е. че не съм нов управител на фирмата ми / тя и ЕООД/, че фирмата ми не е съществувала през периода, за който е задължението и че не е пререгистрирвана /както тя твърди/. Госпожата упорито продължи да ме убеждава " Ама как аз много добре си спомням вие я купихте тази сграда след това продадохте част от апартаментите, а останалите са все още ваши и ще получите още такива писма, защото има и други апартаменти, който дължат суми за периода преди поставянето на топломерите".
Моля ви кажете как да постъпя. Как да докажа, че имота, който ми преписва Топлафикация не е мой. От къде Топлафикация разполага с данните ми. Може ли някои да е злоупотребил в особено големи размери, като е използвал фирмата ми.
Гергана

Re: Нямах никаква представа, че притежавам жилищна сграда.

Мнениеот helper » 07 Мар 2005, 14:01

Zasega izglejda, che ste poveche "na dalavera", imate si tzials sgrada...
Idete v Slujba po vpisvaniata (bivsh Notariat) i napravete spravka za tova kakvi imoti se vodiat na drujestvoto vi... Tova e samo za nachalo.
helper

Мнениеот Гергана » 07 Мар 2005, 14:08

Мога ли чрез интернет да проверя какви имоти ми се водят?
Гергана

Мнениеот LakeG » 07 Мар 2005, 14:17

Не можете, за съжаление.Проверете на място.А след това бихте могли да се жалвате в прокуратурата/след като при Вас всичко е изрядно-нека покажат подписаните от Вас "фактури", които се твърди,че сте получили/.А в кръга на шегата-след като е Ваше-ПРОДАВАЙТЕ!!! пък после платете на топлофикация:)
LakeG

Мнениеот LakeG » 07 Мар 2005, 14:21

И още нещо-ако не Ви се занимава с търчане по службите, оставете ги да си извадят изпълнителен лист, да си заведат изпълнително дело, да опишат въпросната сграда и да я продадат за задълженията Ви...Нали е ВАША:)
LakeG

Мнениеот галина » 07 Мар 2005, 19:55

Проверете в Данъчна служба и"Служба по вписванията" към районния съд по местонахождението на имотите,за да се уверите дали тази жилищна сграда се води на фирмата ви, или на вас като физическо лице. Много интересен казус! Пишете какво е станало
галина

Назад към Имотни казуси